Hoppas nå nya kunder inom förpackning

PUBLICERAD: 9 mars 2022
UPPDATERAD: 9 mars

Sigraphic kommer till Sign&Print Scandinavia med ambitionen att visa upp sin breda palett av maskinell utrustning, bland annat för förpackningsindustrin.

Sigraphics grundare Robert Johansson förklarar vad företaget vill förmedla till mässbesökarna:

– Vi erbjuder först och främst en helhet, det vill säga hela kedjan från dator till färdig produkt. Det är allt ifrån printers till efterbehandlingsutrustning. Ett unikt koncept skulle jag säga.

Printer i fokus

Bland nyheterna som visas på mässan lyfter Robert Johansson fram Over Print AP1170 från Postmark. Med den integrerade friktionsmataren, det justerbara mottagningsfacket och vakuumtransportören kan man få en allt i allo-lösning för utskrift. AP1170 har också en utdragbar design som gör att större media kan matas in under skrivhuvudet när matningsbredden på 20 tum inte är tillräcklig.

– Vi hoppas kunna nå förpackningssidan genom att medverka på mässan, säger Robert Johansson.

Mässa i april

I Sigraphics monter kommer man även visa upp OKI-skrivaren 9542 med skärbord.

Sign&Print Scandinavia-mässan arrangeras 5–7 april på Kistamässan i Stockholm. Besökare registrerar sig gratis på mässans sajt.

 

Läs vidare

Ledande bläck använder mänsklig elektricitet som energikälla

International Paper har utvecklat en teknik med ett bläck som får energi från människans kropp.
Ohmega

Bra tryck i förpackningssektorn hos Heidelberg

Av Heidelbergs kvartalsrapport för det tredje kvartalet framgår det att koncernen utvecklas bra. Extra bra går det för pressar till förpackningssektorn.
03_Ludwin_Monz

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost