Hon får silverplats för sitt ledarskap

PUBLICERAD: 19 maj 2021
UPPDATERAD: 24 januari

 

Evelina Lindgren, vd på Apak får silverplatsen på Ledarnas topplista med framtidens kvinnliga ledare. Foto: Pressbild

Sveriges chefsorganisation Ledarna redovisar sin lista med Framtidens kvinnliga ledare. Evelina Lindgren, vd på förpackningsföretaget APak, knep silvermedaljen. Bolaget har vuxit med 94 procent mellan åren 2015 och 2019.

För 15:e året i rad listar Sveriges chefsorganisation Ledarna framtidens kvinnliga ledare. På listan över de 75 främsta kvinnliga ledarna placerar sig Evelina Lindgren, vd på Apak, på andraplats.

– Att ta emot en sån här utmärkelse gör mig otroligt stolt, glad och hedrad. Jag har ett stort hjärta för bolaget och drivs av att skapa en drömarbetsplats med balans mellan ett framgångsrikt välmående bolag och framgångsrik välmående personal. Ett sånt här pris är ett bevis att vi är på rätt väg, säger Evelina Lindgren, vd på Apak.

En stark tillväxt

Förpackningsföretaget med säte i Mölndal har en dryg hundra år historia. Evelina Lindgren tog över familjeföretaget i början av 2015 och tillväxten sedan dess har varit stark. Omsättningen har ökat från 278 miljoner till 540 miljoner mellan åren 2015 och 2019. Vi har tidigare intervjuat Evelina Lindgren om tillväxtplanerna och andra pristitlar hon har mottagit. Hon pekar på att ett långsiktigt arbete mot en tydlig målbild är en förklaring till företagets framgångar.

– När jag tillträdde som vd var målbilden tydlig – vi skulle omsätta en halv miljard. Samtidigt tror jag inte på att hetsa fram tillväxt utan har fokuserat på långsiktiga, hållbara investeringar i bolag och medarbetare. På så sätt har vi lyckats bibehålla entreprenörsandan och unik kompetens, samtidigt som vi har skapat ett bolag med engagerade och drivna medarbetare som alla strävar mot samma mål.

Bra start på 2021

Apak fick dock finna sig i redovisa en lägre omsättning för pandemiåret 2020. Däremot har 2021 fått en bra start:

– Något mina föregångare lärt mig är att hantera kriser med tålamod och långsiktighet. Det senaste året har aPak visat på otrolig förändringsbenägenhet och flexibilitet. Vi vågar investera i vår personal och vi ser resultat. De fyra första månaderna 2021 är de bästa som bolaget någonsin gjort.

Helya Riazat medgrundare & rektor Järvaskolan får topplaceringen på Ledarnas lista. Tredjeplatsen går till Nazanin Nematshahi, försäljningsdirektör för affärsområdet Small medium & Corporate hos Microsoft Sverige.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x