Hon tar över vd-stolen

PUBLICERAD: 8 december 2022
UPPDATERAD: 31 januari
Malin Jennerholm tar över vd-rollen på Svenska Retursystem den 16 januari nästa år. Foto: Pressbild

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.

Svenska Retursystem (SRS), med sitt lastbärarsystem för livsmedelsbranschen, får en ny vd 16 januari. Malin Jennerholm tar över chefsrollen när nuvarande vd:n Anna Elgh lämnar bolaget. Malin Jennerholm har lång bakgrund inom livsmedelsbranschen med ett flertal ledande positioner, senast som vd för Orkla Confectionery & Snacks i Sverige. Dessförinnan har hon varit på Jacobs Douwe Egberts och Mondelez International. Hon sitter också i styrelsen för Cloetta AB och Sweden Food Arena.

Stora investeringar framåt

Enligt Svenska Retursystem har de inför de kommande åren tagit beslut om stora investeringar i fortsatt utbyggnad och tillväxt, samt accelererad digitalisering. En utveckling som nu alltså Malin Jennerholm nu ska leda framåt.

– Jag är glad över förtroendet att få leda en verksamhet som är en riktig pionjär inom den cirkulära ekonomin och samtidigt aldrig har varit så relevant som nu. Jag är imponerad av hur verksamheten har utvecklats under de senaste åren och ser en stor potential i de progressiva möjligheter som ligger framför bolaget. Med hjärtat i hållbarhet, ledarskap och tillväxt ser jag fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger hon i ett pressmeddelande.

Haft kraftig tillväxt

Under Anna Elghs ledning har bolaget haft en kraftig tillväxt med lönsamhet samtidigt som organisationen infört ett modernt ledarskap där en stor del av medarbetarna arbetar i självstyrande team. Hon lämnar efter sig ett bolag med starkt strukturkapital, enligt Svenska Retursystem.

– Efter nio lärorika, spännande och roliga år känns det bra att få lämna över stafettpinnen till Malin som med sin bredd och bakgrund kommer att ta bolaget vidare på resan mot en hållbar framtid. Jag är övertygad om att SRS kommer fortsätta att utvecklas starkt såväl tillväxtmässigt men också digitalt baserat på den starka entreprenörsandan och det stora engagemanget som finns i bolaget, säger Anna Elgh.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Anna Elgh väljer att lämna vd-posten

Svenska Retursystems styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd. Anna Elgh väljer att träda av efter nio år på posten.
SvenskaRetursystemAnnaElgh

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah