Hon ska ta Ecolean in i framtiden

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Styrelseordförande Arne Karlsson vid tillträdande vd:n Marie Samuelsson samt avgående vd:n Peter L Nilsson. Foto: Pressbild

Från och med 1 juni tar Marie Samuelsson över vd-stolen hos Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean. Nuvarande vd:n Peter L Nilsson har efter mer än 15 år i företaget valt att gå i pension.

Marie Samuelsson har lång erfarenhet av chefs- och ledarskapspositioner på större företag. Hon har arbetat som Senior vice president på Höganäs AB, tillverkare av fordonskomponenter. Andra företag är Tetra Pak, SonyEricsson och ABB. Senast arbetade hon som Market Region Manager på Assa Aboly, en multinationell koncern inom lås-, säkerhet och dörrlösningar. Nu tar hon alltså över vd-rollen hos förpackningsföretaget Ecolean, specialiserade på flexibla och aseptiska förpackningslösningar för framför allt flytande livsmedel.

– Det som lockade mitt intresse för Ecolean är idén om en verkligt hållbar affärsmodell. Inkodat i Ecoleans DNA är användningen av en minimal mängd råmaterial för att producera lätta förpackningslösningar. Företaget ligger i den tekniska framkanten av branschen och tillför verkligen något nytt på marknaden, vilket imponerade på mig, säger Marie Samuelsson i ett pressuttalande.

Verkar i 30 länder

Peter L Nilsson har varit vd på företaget sedan 2007. Under hans ledning har företaget expanderat till 30 länder globalt samt etablerat produktionsanläggningar i Sverige, Kina och Pakistan.

– Jag är mycket stolt över vad vi har uppnått under de senaste 15 åren och vill tacka teamet på Ecolean, som det har varit ett nöje att arbeta med. Jag välkomnar Marie, som jag vet kommer att tillföra en värdefull kompetens till Ecoleans tillväxtplaner och det är min förhoppning att hon ska tycka att jobbet är lika spännande och givande som jag har gjort, säger Peter L Nilsson.

”En erfaren ledare”

Styrelseordförande Arne Karlsson säger att Ecolean, i och med rekryteringen av Marie Samuelsson, får en erfaren ledare med djup ingenjörskompetens och relevant branscherfarenhet.
– Vi är glada över att ha henne vid rodret för vår fortsatta expansion och ser i styrelsen fram emot att arbeta tillsammans. På styrelsens vägnar vill jag gärna tacka Peter för hans passion och hårda arbete för att ha drivit Ecolean framgångsrikt.

Ecolean är specialiserade på flexibla och aseptiska förpackningslösningar till framför allt flytande livsmedel. Foto: Pressbild

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}