Hon blir chef för utvecklingen av biomaterial

PUBLICERAD: 16 december 2021
UPPDATERAD: 31 januari
Johanna Hagelberg, ny chef för divisionen Biomaterials. Foto: Pressbild

Johanna Hagelberg utses till ny chef för Stora Ensos affärsområde Biomaterials.
– I vår transformation mot biobaserad innovation fortsätter vi att utveckla vår nuvarande verksamhet, samtidigt som vi möjliggör snabb kommersialisering av våra nya regenerativa produkter, säger hon.

Johanna Hagelberg började på Stora Enso 2013. Innan dess hade hon ledande befattningar inom bland annat General Motors, NCC och Vattenfall. Och sedan 2014 har Hagelberg varit global chef för Stora Ensos division Sourcing and Logistics.

Ansvarig för ny division

Nu tar hon över rollen som Executive Vice President för divisionen Biomaterials. Hon ingår sedan 2014 även i koncernens ledningsgrupp.

– Biomaterial är ett strategiskt viktigt område för Stora Enso, säger Stora Ensos vd Annica Bresky i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När vi nu går in i en ny innovationsdriven era för biomaterial är jag mycket glad att kunna tillsätta Johanna som chef för divisionen. Hennes starka ledaregenskaper och erfarenhet från olika branscher, inklusive fordonsindustrin, kommer att hjälpa oss att ta verksamheten till en ny nivå. Johanna har rätt bakgrund och kompetens för att påskynda kommersialiseringen av nya biobaserade produkter, exempelvis Lignode, ligninbaserat kol för elektrifiering av fordon.

Ska utveckla verksamheten

Johanna Hagelberg har två magisterexamina i Management of Manufacturing Systems samt Industrial Engineering and Management.

– Jag ser fram emot möjligheten att tillsammans med teamet leda divisionen Biomaterials. I vår transformation mot biobaserad innovation fortsätter vi att utveckla vår nuvarande verksamhet, samtidigt som vi möjliggör snabb kommersialisering av våra nya regenerativa produkter, säger Johanna Hagelberg i ett pressmeddelande.

Enligt Stora Enso har rekryteringsprocessen påbörjats för att hitta en ny chef för affärsområdet Sourcing and Logistics. Tills dess kommer Tuomas Mustonen, för närvarande SVP Performance, Controlling and Strategy inom Sourcing and Logistics, att agera tillförordnad chef.

 

Läs vidare

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy