Högre prestanda och lägre vikt

PUBLICERAD: 20 augusti 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Festo_DSBG

Den är ekonomisk, extremt robust och tekniskt optimerad, trots det väger den nya stora DSBG cylindern 20% mindre än sin föregångare och är dessutom ännu mera robust. Konstruktionen med dragstänger och moderna konstruktionsprinciper för cylindergavlarna har gjort den stora cylindern till den lättaste i sin klass – och till ett attraktivt pris.

Den nya stora DSBG-cylindern finns i fyra storlekar Ø160, 200, 250 och 320 mm. Tack vare X-slaglängder och ett omfattande modulärt system med många olika varianter som t ex ATEX och värmebeständighet upp till 150˚C, har DSBG ett mycket flexibelt användningsområde – och har utmäkt prestanda även under svåra driftsförhållanden. Den anpassningsbara och enkelt installerade cylindergivaren SMT-8M-A och den kraftfulla pneumatiska anslutningstekniken gör DSBG oslagbar i alla applikationer.

En mindre tydlig men viktig funktion är P-dämpningen. En elastisk ring absorberar helt slagenergin och minskar samtidigt buller och vibrationer. Vid högre energinivåer, ger P-dämpningen effektivt support till den pneumatiska PPV-dämpningen. Kolven kräver betydligt mindre kraftig inbromsning än sin föregångare. Trots detta är DSBG mycket exakt i sina ändlägen. Även vid 3 – 4 bar komprimeras gummikomponenten efter en kort tid, så att kolven kommer att ha metall-mot-metall-kontakt.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}