Högre prestanda och lägre vikt

PUBLICERAD: 20 augusti 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Festo_DSBG

Den är ekonomisk, extremt robust och tekniskt optimerad, trots det väger den nya stora DSBG cylindern 20% mindre än sin föregångare och är dessutom ännu mera robust. Konstruktionen med dragstänger och moderna konstruktionsprinciper för cylindergavlarna har gjort den stora cylindern till den lättaste i sin klass – och till ett attraktivt pris.

Den nya stora DSBG-cylindern finns i fyra storlekar Ø160, 200, 250 och 320 mm. Tack vare X-slaglängder och ett omfattande modulärt system med många olika varianter som t ex ATEX och värmebeständighet upp till 150˚C, har DSBG ett mycket flexibelt användningsområde – och har utmäkt prestanda även under svåra driftsförhållanden. Den anpassningsbara och enkelt installerade cylindergivaren SMT-8M-A och den kraftfulla pneumatiska anslutningstekniken gör DSBG oslagbar i alla applikationer.

En mindre tydlig men viktig funktion är P-dämpningen. En elastisk ring absorberar helt slagenergin och minskar samtidigt buller och vibrationer. Vid högre energinivåer, ger P-dämpningen effektivt support till den pneumatiska PPV-dämpningen. Kolven kräver betydligt mindre kraftig inbromsning än sin föregångare. Trots detta är DSBG mycket exakt i sina ändlägen. Även vid 3 – 4 bar komprimeras gummikomponenten efter en kort tid, så att kolven kommer att ha metall-mot-metall-kontakt.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx