Herma visar fina siffror

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Martin Kühl, chef för Hermas division med etiketteringsmaskiner.

Tyska etikettföretaget Herma visar rekordsiffror trots valutanedgång på brittiska nyckelmarknaden.

Hermas division med etikett- och märkningsmaskiner visar rekordsiffror trots valutanedgång på den brittiska marknaden. De visar en ökad omsättning på 3 procent och landar på 43 miljoner euro. Företaget menar att uppgången, trots Storbritanniens utträde ur EU, döljer fina siffror som hade varit högre om inte Brexit hade blivit verklighet. Exempelvis ser företaget en 12 procents ökning på antalet sålda etiketteringsmaskiner, från 3000 till 3400 maskiner jämfört med föregående år. Hermas maskin ”400 labeller” har sedan lanseringen 2006 en total försäljning på över 20 000 maskiner. En siffra de nådde i fjol.

– Så vitt vi vet är detta en framgångshistoria utan motstycke i premiummärksegmentet i världen, säger Martin Kühl, chef för Hermas division med etiketteringsmaskiner och fortsätter:

– Utan Storbritanniens beslut att lämna den europeiska unionen och därmed en stabil växelkurs för pundet så skulle omsättningen för 2016 varit mycket högre, säger han och tillägger att framstegen till stor del kan tillskrivas utvecklingen på Hermas dotterbolag i Frankrike, Storbritannien och Österrike.

Enligt bolaget genomför de just nu sitt största utvecklingsprojekt någonsin med nya etiketteringsmaskiner. Målet är att de ska bli standard i branschen när det gäller anslutning, flexibilitet och användarvänlighet. Det är också en av anledningarna till att företaget investerar närmare 100 miljoner euro i en ny maskinanläggning vid huvudkontoret i Stuttgart. Produktionen väntas dra igång i slutet av 2018.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx