Herma visar fina siffror

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Martin Kühl, chef för Hermas division med etiketteringsmaskiner.

Tyska etikettföretaget Herma visar rekordsiffror trots valutanedgång på brittiska nyckelmarknaden.

Hermas division med etikett- och märkningsmaskiner visar rekordsiffror trots valutanedgång på den brittiska marknaden. De visar en ökad omsättning på 3 procent och landar på 43 miljoner euro. Företaget menar att uppgången, trots Storbritanniens utträde ur EU, döljer fina siffror som hade varit högre om inte Brexit hade blivit verklighet. Exempelvis ser företaget en 12 procents ökning på antalet sålda etiketteringsmaskiner, från 3000 till 3400 maskiner jämfört med föregående år. Hermas maskin ”400 labeller” har sedan lanseringen 2006 en total försäljning på över 20 000 maskiner. En siffra de nådde i fjol.

– Så vitt vi vet är detta en framgångshistoria utan motstycke i premiummärksegmentet i världen, säger Martin Kühl, chef för Hermas division med etiketteringsmaskiner och fortsätter:

– Utan Storbritanniens beslut att lämna den europeiska unionen och därmed en stabil växelkurs för pundet så skulle omsättningen för 2016 varit mycket högre, säger han och tillägger att framstegen till stor del kan tillskrivas utvecklingen på Hermas dotterbolag i Frankrike, Storbritannien och Österrike.

Enligt bolaget genomför de just nu sitt största utvecklingsprojekt någonsin med nya etiketteringsmaskiner. Målet är att de ska bli standard i branschen när det gäller anslutning, flexibilitet och användarvänlighet. Det är också en av anledningarna till att företaget investerar närmare 100 miljoner euro i en ny maskinanläggning vid huvudkontoret i Stuttgart. Produktionen väntas dra igång i slutet av 2018.

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx