Helsingborgsföretag gör debut i USA

PUBLICERAD: 29 april 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Flexibla rivförpackningar från Ecoclean används till det amerikanska varumärket Essential Pour.

Dryckesförpackningar från Ecoclean gör sitt första inträde på den amerikanska marknaden. Det är livsmedelsföretaget Country Pure Foods som har bestämt sig för att använda den aseptiska och flexibla förpackningen till sina fruktjuicer.

Jucievarumärket Essential Pour får sin nya kostym med hjälp av Ecocleans enliters Air septic-förpackningar. Fruktjucierna och fruktkoncentraten finns i smaker som äpple, tranbär och apelsin och tillverkas av livsmedelsföretaget Country Pure Foods i Akron, Ohio.

Utöver själva förpackningsleveranserna tillkommer specialutvecklad utrustning, till exempel en fyllningsmaskin som kan fylla 7 500 Ecoleanförpackningar i timmen. Själva förpackningarna levereras på rulle, steriliserade och fyllningsklara, från Ecoleans anläggningar.

Det Helsinborgsbaserade företaget skriver i ett pressmeddelande att Ecolean-förpackningarna väger lätt – omkring hälften så mycket som liknande traditionella förpackningar på marknaden. Förpackningarna består till 35 procent av krita och kan användas i mikrovågsugn eftersom de inte innehåller aluminium. Det handlar om en rivförpackning som har ett luftfyllt handtag att hålla i, och som gör den enkel att greppa och hälla med. Förpackningen kan även återförslutas med en så kallad Snapquick-förslutning. Enligt tillverkaren passar förpackningslösningen för både livsmedelsindustrin och detaljhandeln

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x