Helautomatisk säckfyllare väckte uppmärksamhet

PUBLICERAD: 11 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari

 

Mats Lindgren presenterade nyheten Autopac EC 3.30 på Interpack. Vebe Teknik utvecklar och tillverkar säckfyllningssystem för livsmedel, kemi och foderindustrin.

 

Mats Lindgren på Vebe Teknik presenterade nyheten Autopac EC 3.30 som är en ny helautomatisk säckfyllare där fokus lagts på hygien och servicevänlighet. Maskinen som visades på Interpack består av tre moduler.

– Bakom dörrarna på EC 3.30s framsida finner man själva processen med att fylla och sy ihop påsarna. Fönstren i dessa dörrar är fullt transparanta i vanliga fall, men EC 3.30 har skapat så mycket intresse och nyfikenhet även hos våra konkurrenter från när och fjärran. Vi har därför satt upp en svart film på dessa för att dölja lite av innehållet. Du vet alla patenter…, säger Mats Lindgren.

På baksidan finns dörrarna som ger access till motorer och elektronik.
Genom att mellanväggen separerar elektroniken med processen att fylla säcken så kan användaren övervaka och justera motorer och elektronik utan att stänga av produktionen och utan att behöva arbeta i ett utrymme där dessa två olika moment samsas, vilket är en skillnad mot andra säckfyllningssystem. Denna mellanvägg betyder också att baksidan är skyddad från damm och små partiklar men även från vatten eftersom framsidan rengörs genom avspolning.
EC 3.30 är byggd utan fyrkantsrör vilket innebär att bakterier inte får fästa på samma sätt som de får i en maskin byggd med denna typ av rör.

– Vi har haft en bra start på mässan, och håller självklart tummarna för att detta håller i sig. Interpack är en bra mässa för oss att ställa ut på, säger Mats.

Vebe Teknik omsätter cirka 45 miljoner och har sitt säte i Björköby.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x