Han tar över ordförandeklubban

PUBLICERAD: 3 juni 2021
UPPDATERAD: 31 januari

Förpackningsklustret Packbridge har haft årsstämma och valt nya ledamöter till styrelsen. Eric White, grundare och vd för etikettföretaget Airlabels, är ny styrelseordförande.

Eric White är ny styrelseordförande i Packbridge. Foto: Pressbild

Eric White, ny styrelseordförande i Packbridge  har över 20 års chefsbakgrund inom förpackningsindustrin, bland annat på Tetra Pak, Skanem och Domino. I dag är han vd för Air Labels där han också står som grundare. Företaget erbjuder en one-stop shop för att beställa etiketter online. Han har examen i juridik och ingenjörsfysik från Lunds Universitet och har även lång erfarenhet av aktivt arbete i flera styrelser och internationella märkningsföreningar.

– Jag ser Packbridge som en utmärkt mötesplats för förpackningsexperter från näringslivet, den akademiska världen och samhället, med stort fokus på miljöutmaningar och möjligheter. Förutom detta ser jag som ny styrelseordförande vikten av att undersöka nya områden tillsammans med Packbridge-medlemmar. Det är till exempel den snabba utvecklingen inom digitaliseringen av B2B-sektorn. Onlinekonkurrens, kundanpassad design och beställning av ganska komplexa lösningar ökar och kommer snart att bli en del av den nya verkligheten i vår bransch, säger Eric White i ett pressutskick.

Nyvalda ledamöter i styrelsen är även Krisztina Anderberg Halasz, Region Skåne och Oscar Hugoson, Scanfill.

 

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}