Hållbart företagande i världstopp

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Iggesund Lars Strömberg - low

 Lars Strömberg

Holmen, den skogsindustrikoncern till vilken Iggesund Paperboard hör, placerar sig bland världens 100 främsta företag när det gäller hållbarhet. FN:s Global Compact 100 är ett nytt globalt aktieindex som kombinerar hållbart företagande och finansiella resultat. Här listas de 100 bästa företagen i världen. Holmen är ett bland fem svenska företag, och det enda Sverige-baserade skogsindustriföretaget, som finns med bland de 100 som bedömts som de bästa att skapa god avkastning genom ansvarsfulla affärsmetoder.

– Vi är förstås mycket glada och stolta över att ingå i det nya GC 100-indexet, säger Lars Strömberg, chef för miljö- och hållbarhetsfrågor i Holmen. FN:s Global Compact utgör en viktig plattform för företag som är engagerade i en hållbar utveckling och GC 100-indexet är ett välkommet tillskott.

Holmen har varit ansluten till FNs Global Compact sedan 2007. Här redovisar företagen enligt tio principer som handlar om hur man arbetar med mänskliga rättigheter, sociala förhållanden, miljö och korruption. GC 100 lägger samman dessa resultat med ett krav på grundläggande lönsamhet.

– Företagen i GC 100 visar på en total avkastning som överträffar den allmänna globala aktiemarknaden. Därför är hållbarhetsarbetet en faktor som får allt större intresse från investerare, säger Lars Strömberg.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx