Hållbarhetsåtgärderna måste överträffa påståendena

PUBLICERAD: 6 april 2023
UPPDATERAD: 6 april
Bild: Smurfit Kappa.

Smurfit Kappa har tillsammans med tidningen Financial Times genomfört en undersökning om hur företag och företagsledare ser på hållbarhetsfrågorna och vilken roll de spelar i strategier och planering. Förpackningsinnovation är prioriterat.

En undersökning som Smurfit Kappa genomfört i samarbete med Financial Times visar att hållbarhet fortsätter att spela en avgörande roll när seniora företagsledare i Europa och Nord- och Sydamerika utarbetar sina strategier och planerar. The Transparency Edge, som genomfördes bland 440 seniora chefer och ledare i 11 stora ekonomier, visar att trots att företagen har fastställt ambitiösa planer for att nå netto noll, tror endast 11 procent av de som deltog i undersökningen att de har en hållbarhetsstrategi som är robust och genomförbar.

Mer an hälften (61 procent) av de som svarat uppger att hållbarhet förändrar sättet som de mäter det finansiella resultatet. Många av dem har börjat bygga in hållbarhet i sina chefers prestationsbedömningar och incitament. Detta understryker den inverkan som hållbarhet redan har på företag. Nästan hälften av företagen (47 procent) har prioriterat förpackningsinnovation som ett sätt att nå sina egna netto noll mål.

Medan 63 procent av företagen anser att de är fullständigt transparenta kring hur och varför man fattar hållbarhetsbeslut, uppger nästan en tredjedel (29 procent) att deras företags handlingar sällan överensstämmer med de hållbarhetsambitioner de kommunicerar till intressenter. Klyftan mellan uttalade ambitioner och handlingar fortsätter att utsätta företag för risken att anklagas för greenwashing.

Undersökningen belyser vikten av transparens och understryker hur centralt det är att bygga förtroende hos konsumenter, investerare och viktiga intressenter.

Läs mer om detta i senaste utgåvan av tidningen Packnews (tidigare nord emballage) som finns ute nu.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}