Hållbarhet en god affär

PUBLICERAD: 19 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera - Houdini

Houdini väljer sina samarbetspartners med omsorg för att vara säkra på att det finns ett ömsesidigt intresse av att arbeta med hög kvalitet, funktion och miljöfrågor. Nu väljer Houdini AirTape från Avisera, den nya generationens miljötejp.

– Vi har en bred helhetssyn på vårt miljöarbete och gör vårt bästa för att minska vår miljöpåverkan i alla delar av vår verksamhet. Merparten av våra kläder är tillverkade av återvunna och återvinningsbara fibrer och med Aviseras hjälp har vi nu hittat en packtejp som bidrar till lägre miljöpåverkan, säger Kajsa Engström, Houdini Sportswear.

AirTape har en kraftigt reducerad tjocklek vilket bidrar till mindre koldioxidutsläpp, lägre transportkostnader och mer tejp på rullen. Samtidigt är den fri från lösningsmedel och 100% återvinningsbar.

Avisera har levererat förpackningslösningar till framgångsrika företag och organisationer under 20 år. I sortimentet finns allt från bärkassar, påsar, butiksemballage, förpackningar, e-handelsemballage och etiketter till packtejp, och pärmar. Avisera står för trygghet, exakta leveranser och hög kvalitet till rätt pris.

Läs vidare

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Trioworld fortsätter förvärvsresan

Trioworld förvärvar ytterligare en brittisk aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet.
Andreas-Malmberg2

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax