Hållbarhet en god affär

PUBLICERAD: 19 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera - Houdini

Houdini väljer sina samarbetspartners med omsorg för att vara säkra på att det finns ett ömsesidigt intresse av att arbeta med hög kvalitet, funktion och miljöfrågor. Nu väljer Houdini AirTape från Avisera, den nya generationens miljötejp.

– Vi har en bred helhetssyn på vårt miljöarbete och gör vårt bästa för att minska vår miljöpåverkan i alla delar av vår verksamhet. Merparten av våra kläder är tillverkade av återvunna och återvinningsbara fibrer och med Aviseras hjälp har vi nu hittat en packtejp som bidrar till lägre miljöpåverkan, säger Kajsa Engström, Houdini Sportswear.

AirTape har en kraftigt reducerad tjocklek vilket bidrar till mindre koldioxidutsläpp, lägre transportkostnader och mer tejp på rullen. Samtidigt är den fri från lösningsmedel och 100% återvinningsbar.

Avisera har levererat förpackningslösningar till framgångsrika företag och organisationer under 20 år. I sortimentet finns allt från bärkassar, påsar, butiksemballage, förpackningar, e-handelsemballage och etiketter till packtejp, och pärmar. Avisera står för trygghet, exakta leveranser och hög kvalitet till rätt pris.

Läs vidare

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Trioworld fortsätter förvärvsresan

Trioworld förvärvar ytterligare en brittisk aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet.
Andreas-Malmberg2

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620