H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari
Bröderna Sam och Per Hansson på H-Tryck visade upp förpackningssortimentet med färgglada pappersbaserade muggar och bägare på Nordic Profile Fair.

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.

Sign&Print har tidigare berättat om underleverantören H-Trycks satsning på pappersbaserade muggar och bägare till on the go-marknaden som tog fart i slutet av 2019. I fjol tog de ytterligare kliv. Allt för att utveckla verksamheten så att de kan producera ett större urval av produkter. Det traditionella tryckeriets förpackningssatsning blir allt tydligare.

Utställning i tre dagar

Vi träffar Per och Sam Hansson på H–tryck under promotionmässan på Elmia, 17–19 januari. I företagets utställning visade de upp det allra senaste i produktutbudet, tryckta pappersmuggar och pappersbägare i olika format som kan fås med tillhörande lock. Besökarna i montern bjöds på smoothie i de nya bägarna med lock.

– Vi har köpt ett flertal maskiner till så att vi kan köra ännu fler storlekar och olika varianter. Även med lock – Single layer lid – i två olika storlekar, säger Per Hansson och tillägger att bägarna kan användas för exempelvis torr mat och glass.

Sju nya maskiner i fjol

Är det många maskiner ni har köpt in?

– Det har blivit väldigt många. Det har i alla fall kommit in sju maskiner under förra året, säger han och tillägger att det bland annat är för att kunna producera lock men också för att kunna få bättre effektivitet i stansningen.

– Så det har krävts en del. Vi måste tillgodose våra kunders behov. Vi vill ju utvecklas med dem.

– Det har varit hektiskt, men roligt.

Syns på flera mässor 2023

H–Tryck har beslutat sig för att synas på uppåt fem mässor under 2023. Efter promotionmässan i Jönköping bär det av till Sign, Print & Promotion-mässan i Oslo, 8–9 februari. I Sverige kommer tryckeriet ställa ut på två förpackningsmässor samt Sign&Print Scandinavia på Kistamässan, 19–21 september. En mässa i Danmark kan också bli aktuell.

– Det är där våra stora kunder finns – i Sverige, Norge och Danmark.

 

 

Läs vidare

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx