H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari
Bröderna Sam och Per Hansson på H-Tryck visade upp förpackningssortimentet med färgglada pappersbaserade muggar och bägare på Nordic Profile Fair.

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.

Sign&Print har tidigare berättat om underleverantören H-Trycks satsning på pappersbaserade muggar och bägare till on the go-marknaden som tog fart i slutet av 2019. I fjol tog de ytterligare kliv. Allt för att utveckla verksamheten så att de kan producera ett större urval av produkter. Det traditionella tryckeriets förpackningssatsning blir allt tydligare.

Utställning i tre dagar

Vi träffar Per och Sam Hansson på H–tryck under promotionmässan på Elmia, 17–19 januari. I företagets utställning visade de upp det allra senaste i produktutbudet, tryckta pappersmuggar och pappersbägare i olika format som kan fås med tillhörande lock. Besökarna i montern bjöds på smoothie i de nya bägarna med lock.

– Vi har köpt ett flertal maskiner till så att vi kan köra ännu fler storlekar och olika varianter. Även med lock – Single layer lid – i två olika storlekar, säger Per Hansson och tillägger att bägarna kan användas för exempelvis torr mat och glass.

Sju nya maskiner i fjol

Är det många maskiner ni har köpt in?

– Det har blivit väldigt många. Det har i alla fall kommit in sju maskiner under förra året, säger han och tillägger att det bland annat är för att kunna producera lock men också för att kunna få bättre effektivitet i stansningen.

– Så det har krävts en del. Vi måste tillgodose våra kunders behov. Vi vill ju utvecklas med dem.

– Det har varit hektiskt, men roligt.

Syns på flera mässor 2023

H–Tryck har beslutat sig för att synas på uppåt fem mässor under 2023. Efter promotionmässan i Jönköping bär det av till Sign, Print & Promotion-mässan i Oslo, 8–9 februari. I Sverige kommer tryckeriet ställa ut på två förpackningsmässor samt Sign&Print Scandinavia på Kistamässan, 19–21 september. En mässa i Danmark kan också bli aktuell.

– Det är där våra stora kunder finns – i Sverige, Norge och Danmark.

 

 

Läs vidare

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Kemisk återvinning av plast får tummen ner av forskare i USA

En ny forskarrapport säger att kemisk återvinning av plast bara ökar miljöproblemen.
Avfall

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah