Gröt i klämpåse sommarens nyhet

PUBLICERAD: 25 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari
undefined

Nästan alla barn i Norden äter gröt. Att gröt är ett så omtyckt mål beror förmodligen på att den är både mättande och nyttig. Dessutom passar gröt som både frukost, mellanmål eller kvällsmål. Nu kommer tre nya grötar från Semper som är färdiga att äta direkt ur den populära klämpåsen.

Klämpåsar med barnmat har funnits i Sverige sedan 2009. Sedan de första produkterna i klämpåse lanserades har kategorin vuxit explosionsartat. Under förra året såldes över åtta miljoner klämpåsar i Sverige, vilket var en ökning med 60 procent mot året innan.

– Föräldrar och barn verkar älska den praktiska förpackningen och försäljningen ökar fortfarande kraftigt, berättar Anna Hellström på Semper.

Semper lanserade sina första klämpåsar 2010 och företagets smoothies med frukt blev snabbt de mest sålda klämpåsarna i svensk handel. Sedan dess har Semper utökat serien av smoothies med framgångsrika kombinationer av frukt med yoghurt och frukt med fullkorn.

– Grötarna som vi nu har tagit fram är ett lite mer mättande mellanmål. De lagas med havre, frukt och rapsolja. Dessutom är de berikade med järn, kalcium och vitamin C så att barnet får i sig den näring det behöver under en fartfylld dag, säger Anna Hellström.

Råvarorna är som alltid av barnmatskvalitet. Det innebär att havren och frukterna är extra kontrollerade så att de inte innehåller rester av bekämpningsmedel, toxiner eller tungmetaller. Sempers barnmat innehåller inte heller konserveringsmedel eller färgämnen.

För alla som gillar de klassiska klämpåsarna med smoothies av enbart frukt, har Semper också tagit fram en ny smoothie i en större förpackning. De heter Fruktmums och finns i varianterna päron, persika och hallon.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx