Gröt i klämpåse sommarens nyhet

PUBLICERAD: 25 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari
undefined

Nästan alla barn i Norden äter gröt. Att gröt är ett så omtyckt mål beror förmodligen på att den är både mättande och nyttig. Dessutom passar gröt som både frukost, mellanmål eller kvällsmål. Nu kommer tre nya grötar från Semper som är färdiga att äta direkt ur den populära klämpåsen.

Klämpåsar med barnmat har funnits i Sverige sedan 2009. Sedan de första produkterna i klämpåse lanserades har kategorin vuxit explosionsartat. Under förra året såldes över åtta miljoner klämpåsar i Sverige, vilket var en ökning med 60 procent mot året innan.

– Föräldrar och barn verkar älska den praktiska förpackningen och försäljningen ökar fortfarande kraftigt, berättar Anna Hellström på Semper.

Semper lanserade sina första klämpåsar 2010 och företagets smoothies med frukt blev snabbt de mest sålda klämpåsarna i svensk handel. Sedan dess har Semper utökat serien av smoothies med framgångsrika kombinationer av frukt med yoghurt och frukt med fullkorn.

– Grötarna som vi nu har tagit fram är ett lite mer mättande mellanmål. De lagas med havre, frukt och rapsolja. Dessutom är de berikade med järn, kalcium och vitamin C så att barnet får i sig den näring det behöver under en fartfylld dag, säger Anna Hellström.

Råvarorna är som alltid av barnmatskvalitet. Det innebär att havren och frukterna är extra kontrollerade så att de inte innehåller rester av bekämpningsmedel, toxiner eller tungmetaller. Sempers barnmat innehåller inte heller konserveringsmedel eller färgämnen.

För alla som gillar de klassiska klämpåsarna med smoothies av enbart frukt, har Semper också tagit fram en ny smoothie i en större förpackning. De heter Fruktmums och finns i varianterna päron, persika och hallon.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x