Gröt i klämpåse sommarens nyhet

PUBLICERAD: 25 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari
undefined

Nästan alla barn i Norden äter gröt. Att gröt är ett så omtyckt mål beror förmodligen på att den är både mättande och nyttig. Dessutom passar gröt som både frukost, mellanmål eller kvällsmål. Nu kommer tre nya grötar från Semper som är färdiga att äta direkt ur den populära klämpåsen.

Klämpåsar med barnmat har funnits i Sverige sedan 2009. Sedan de första produkterna i klämpåse lanserades har kategorin vuxit explosionsartat. Under förra året såldes över åtta miljoner klämpåsar i Sverige, vilket var en ökning med 60 procent mot året innan.

– Föräldrar och barn verkar älska den praktiska förpackningen och försäljningen ökar fortfarande kraftigt, berättar Anna Hellström på Semper.

Semper lanserade sina första klämpåsar 2010 och företagets smoothies med frukt blev snabbt de mest sålda klämpåsarna i svensk handel. Sedan dess har Semper utökat serien av smoothies med framgångsrika kombinationer av frukt med yoghurt och frukt med fullkorn.

– Grötarna som vi nu har tagit fram är ett lite mer mättande mellanmål. De lagas med havre, frukt och rapsolja. Dessutom är de berikade med järn, kalcium och vitamin C så att barnet får i sig den näring det behöver under en fartfylld dag, säger Anna Hellström.

Råvarorna är som alltid av barnmatskvalitet. Det innebär att havren och frukterna är extra kontrollerade så att de inte innehåller rester av bekämpningsmedel, toxiner eller tungmetaller. Sempers barnmat innehåller inte heller konserveringsmedel eller färgämnen.

För alla som gillar de klassiska klämpåsarna med smoothies av enbart frukt, har Semper också tagit fram en ny smoothie i en större förpackning. De heter Fruktmums och finns i varianterna päron, persika och hallon.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx