Grönt ljus för livsmedel

PUBLICERAD: 13 november 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Accurio Label 190, som nu blivit livsmedelssäkrad, visas på Sign & Print-mässan 5-7 februari.

Konica Minoltas etikettpress Accurio Label 190 med tillhörande toner har blivit godkänd för att trycka media som kommer i kontakt med livsmedel.

Tonern TN-623x och etikettmaskinen Accurio Label 190 har testats av tyska TÜV, ett företag som inspekterar och ISO-certifierar andra företag. TÜV:s senaste testrapport visar att Konica Minoltas tonermaskin har blivit godkänd enligt testkriterierna för tryckt media till livsmedelsindustrin.

– I en medveten bransch med högt ställda krav är detta en viktig faktor, både när det gäller läkemedel och livsmedel, och det här gör oss säkrare för ännu fler kunder, säger Carina Allfors, Marketing coordinator på Konica Minolta.

Carina Allfors, Marketing coordinator på Konica Minolta.

– Att producera etiketter i mindre serier digitalt är idag en fin möjlighet till lönsamhet. Med vår Accurio Label 190 och efterbehandling in- eller offline presenterar vi en komplett produktionslina. Att etikettpressen dessutom nu är livsmedelsgodkänd enligt TÜV bekräftar ett flertal intressanta områden för våra kunder.

Företaget kommer att fortsätta arbeta kontinuerligt för att även kunna certifiera alternativa kombinationer av toner och ett flertal andra substrat – en komplex procedur som berör mycket precisa tillämpningar. En reell etikett eller ett förpackningsprov för livsmedelsförpackningar behöver specifik testning som vanligtvis utförs av tillverkaren eller varumärkesägarna själva.

Etikettskrivaren trycker maximalt 330 centimeter breda material – flexibla material såväl som papper – med 9,1, 13,5 eller 18,9 meter per minut – med 13,5 meter som normalläget. Skrivaren kommer att visas upp skrivaren på Sign & Print-mässan i Kistamässan 5-7 februari.

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x