Green-Label först med ny FA-lösning från Nilpeter

PUBLICERAD: 10 oktober 2017
UPPDATERAD: 24 januari

 

Danska Nilpeters FA 17-lösning skriver ut i åtta färger och kan konfigueras efter kundens behov. Den nya flexomaskinen visades upp på Labelexpo-mässan i Bryssel. All driftsinställningar görs från en iPad. Nilpeter har valt att kalla det hela Clean Hand. Nu har Green-Label i Galten, som bland annat har flera flexomaskiner i produktionen samt en Indigo digital tryckmaskin stående för ordrar i mindre serier, valt att köra på en FA-17 . Tillsammans med italienska Cograf valde de att installera en FA-flexomaskin i augusti. Maskinen installerades snabbt och på tredje dagen var den i drift i produktionen.

På Labelexpo ställde de även ut sin digitala hybridlösning Panorama som släpptes för två år sedan. Generellt upplever Nilpeter en tillväxt på den globala etikettmarknaden, inte minst finns det möjligheter med exempelvis chipspåsar som också kan tillverkas på etikettmaskiner med tillägg av extrautrustning. Tillväxt innebär också att Nilpeter utökar sina produktionsanläggningar, bland annat med en ny fabrik i Indien.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432