Golfbollsförpackning får nytt liv som insektshotell

PUBLICERAD: 14 februari 2022
UPPDATERAD: 24 januari
En golfförpackning och insektslåda i ett. Foto: Pressbild

Golf Coat lanserar en förpackning med två användningsområden. När golfbollarna har kommit i spel kan den tomma förpackningen ge skydd åt larver och insekter.

Designen av golfbollsförpackningen skapades genom ett samarbete mellan en förpackningsdesignbyrå och den finska förpackningstillverkaren Metsä Boards designteam och tekniska service.

Designidén att den tomma förpackningen kan förvandlas till ett insektshotell kläcktes under en gemensam workshop anordnad av Metsä Board, en del av Metsä Group.

Separata kartongdelar

Skyddet för insekter och larver blir möjligt tack vare de separata delarna av kartong som ingår i locket.

– Förpackningen är ett utmärkt exempel på hur samarbete kan skapa något helt nytt. Under 2021 anordnade vi 36 virtuella workshops med våra kunder och partners. Det aktuella projektet fokuserades på att förbättra den nuvarande förpackningen och samtidigt skapa något helt nytt, som det här insektshotellet, säger Gunilla Nykopp, Customer Experience Manager hos Metsä Boards förpackningsdesignteam.

Locket består av separata kartongdelar. Foto: Pressbild
Av falskartong

Förpackningen tillverkades av PackageMedia Oy, en del av Pyroll Packaging, med MetsäBoard Pro FBB Bright falskartong.

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x