Godisbägare sticker ut med elegant design

PUBLICERAD: 28 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

AR Packaging - Stora EnsoStora Enso och AR Packaging har tillsammans utvecklat ett attraktivt nytt förpackningskoncept för choklad och godis. De specialdesignade godisbägarna finns i många spännande former och med flera olika förslutningsmekanismer. Bägarna har väckt stort intresse bland choklad- och godisföretag som vill hitta innovativa och snygga on-the-go-förpackningar.

-Vi försökte se på bägare och förpackningar ur nya perspektiv och resultatet blev ett helt nytt förpackningskoncept. Skillnaden mellan godisbägarna och vanliga bägare ligger i den unika formen och förslutningsmekanismen, säger Wilfried Schmahl, Segment Development Manager för choklad och konfektyr på Stora Enso.

-Konceptet erbjuder nya marknadsföringsmöjligheter för ett flertal produktgrupper, till exempel salta och söta snacks, godis och choklad. Bägarna är behändiga, har en iögonfallande form och utmärkt tryckbarhet.

Godisbägarna består till hundra procent av förnybart material. Kartongen är Stora Ensos Cupforma Special med en sockerrörsbaserad polyetenbestrykning på insidan. Barriären av grön polyeten skyddar innehållet. Bägarna offsettrycks för ett högklassigt tryckresultat som uppfyller varumärkesägarnas krav.

Candy Cup-konceptet skapades genom ett samarbete mellan Stora Ensos designers i Karlstad och AR Packaging, som testproducerade de olika bägarformerna med sina maskiner. Enligt Philipp Eissner, Group Innovation Manager på AR Packaging kräver trenden att äta i farten och lösningar som dryckhållare i bilar och på cyklar förpackningslösningar med särskilda egenskaper.

-Pappersbägare är den miljövänligaste lösningen, och som bägartillverkare får vi mängder av önskemål från våra kunder. Vi genomför nu ett öppet, kreativt och flexibelt projekt tillsammans med Stora Enso för att skapa nya applikationer för mer än drycker och har tagit fram tio fantastiska bägarformer med olika förslutningsmekanismer och slående egenskaper. Vi har visat upp koncepten för stora konfektyrvarumärkesägare och fått mycket positiva reaktioner. Formernas dekorativa effekt är ett perfekt sätt att uttrycka olika känslor som förknippas med produkterna. Bägarna är perfekta för speciella säsongsversioner av olika produkter och fungerar utmärkt som gåvor eller om man vill dela på innehållet, säger Philipp Eissner.

En av de bägare, som antas ha störst kommersiell potential, kommer att testproduceras inför Interpack 2014 och visas i både Stora Ensos och AR Packagings monter.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620