Ginproducent satsar på NFC-taggar

PUBLICERAD: 23 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Ginmärket Kalevala börjar distribuera smarta flaskor med NFC-taggar för direkt interaktion med konsumenter.

Kalevalas ginflaskor får NFC-taggar. Foto: Pressbild

Thinfilm, global tillverkare inom NFC (Near field communication), mobila marknadsföringslösningar med tryckt elektronik, inleder ett samarbete med finska gin- och vodkaproducenten Northern lights spirits för att etikettera flaskorna Kavala Gin. Flaskorna kommer innehålla Tinfilm NFC Speedtap-taggar som möjliggör molnbaserad mjukvara med anpassat innehåll, koll på leveranser och detaljerade analyser.
Varje tagg är unik och sägs vara nästintill omöjlig att kopiera och klona och läses enkelt av med en NFC-aktiverad smartphone. Det ger konsumenten bland annat direkt tillgång till produktnyheter och annat relevant innehåll om produkten och varumärket.
– Vi har arbetat flera år med att skapa vad vi anser är en av de finaste gin i världen, och att kunna dela Kalevala berättelse med ginentusiaster är väldigt viktigt för oss, säger Northern lights spirits vd Moritz Wüstenberg och tillägger:
– Thinfilms NFC-lösningar erbjuder ett effektivt sätt att göra det och vi känner att det kommer bidra väsentligt till konsumentlojalitet och den totala populariteten för Kalevala Gin.

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx