Ginproducent satsar på NFC-taggar

PUBLICERAD: 23 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Ginmärket Kalevala börjar distribuera smarta flaskor med NFC-taggar för direkt interaktion med konsumenter.

Kalevalas ginflaskor får NFC-taggar. Foto: Pressbild

Thinfilm, global tillverkare inom NFC (Near field communication), mobila marknadsföringslösningar med tryckt elektronik, inleder ett samarbete med finska gin- och vodkaproducenten Northern lights spirits för att etikettera flaskorna Kavala Gin. Flaskorna kommer innehålla Tinfilm NFC Speedtap-taggar som möjliggör molnbaserad mjukvara med anpassat innehåll, koll på leveranser och detaljerade analyser.
Varje tagg är unik och sägs vara nästintill omöjlig att kopiera och klona och läses enkelt av med en NFC-aktiverad smartphone. Det ger konsumenten bland annat direkt tillgång till produktnyheter och annat relevant innehåll om produkten och varumärket.
– Vi har arbetat flera år med att skapa vad vi anser är en av de finaste gin i världen, och att kunna dela Kalevala berättelse med ginentusiaster är väldigt viktigt för oss, säger Northern lights spirits vd Moritz Wüstenberg och tillägger:
– Thinfilms NFC-lösningar erbjuder ett effektivt sätt att göra det och vi känner att det kommer bidra väsentligt till konsumentlojalitet och den totala populariteten för Kalevala Gin.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620