Ginproducent satsar på NFC-taggar

PUBLICERAD: 23 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Ginmärket Kalevala börjar distribuera smarta flaskor med NFC-taggar för direkt interaktion med konsumenter.

Kalevalas ginflaskor får NFC-taggar. Foto: Pressbild

Thinfilm, global tillverkare inom NFC (Near field communication), mobila marknadsföringslösningar med tryckt elektronik, inleder ett samarbete med finska gin- och vodkaproducenten Northern lights spirits för att etikettera flaskorna Kavala Gin. Flaskorna kommer innehålla Tinfilm NFC Speedtap-taggar som möjliggör molnbaserad mjukvara med anpassat innehåll, koll på leveranser och detaljerade analyser.
Varje tagg är unik och sägs vara nästintill omöjlig att kopiera och klona och läses enkelt av med en NFC-aktiverad smartphone. Det ger konsumenten bland annat direkt tillgång till produktnyheter och annat relevant innehåll om produkten och varumärket.
– Vi har arbetat flera år med att skapa vad vi anser är en av de finaste gin i världen, och att kunna dela Kalevala berättelse med ginentusiaster är väldigt viktigt för oss, säger Northern lights spirits vd Moritz Wüstenberg och tillägger:
– Thinfilms NFC-lösningar erbjuder ett effektivt sätt att göra det och vi känner att det kommer bidra väsentligt till konsumentlojalitet och den totala populariteten för Kalevala Gin.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy