Fyra viner får pantflaskor

PUBLICERAD: 24 november 2022
UPPDATERAD: 31 januari
Foto: Pressbild

Vinvarumärket Lindeman’s byter från glas till pet-flaskor för fyra viner som ingår i det fasta sortimentet på Systembolaget.

Det är Lindeman’s så kallade BIN-serie med två vita och två röda stilla viner som får pet-flaska från och med 8 december. Enligt Treasury Wine Estates som producerar vinvarumärket tas initiativet för minskad klimatpåverkan.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att pet-flaskan ger mindre utsläpp vid framställning jämfört med glasflaskor. Dessutom bidrar pet-flaskans vikt till lättare transporter. Och när PET-flaskan är tom så pantas och återvinns den, så att materialet kan användas igen.

Läs vidare

ProBlue Flex enda alternativet för Nordsons stjärnkund Estrella

Nordson och Estrella har byggt ett nära samarbete. Förra året investerade Angeredsföretaget till exempel i åtta nya ProBlue Flex från Nordson.
Start picturex

Komiker återbrukar sexleksaker i återvinningskampanj

Komikerna Marcus Johansson (grundare av klubben Oslipat) och Victor Eriksson hjälper i en ny kampanj unga skåningar att bli bättre på att återvinna plast. Till sin hjälp har de pennstället ”Fleshlight”, dålig personkemi och en studentkorridor.
sex

En flexibel maskin klarar alla behov

Den finska konfektyrproducenten Orkla Confectionary & Snacks bestämde sig för att anpassa sin sekundärförpackning för att möta internationella exportkrav. Det skedde med hjälp av Syntegons Elematic 3001 WA Compact.
Startpicturex

Aldi testar vattenstämplar för att nå bättre sortering vid återvinning

Osynliga vattenstämplar på förpackningens yta ger effektivare sortering. Nu testar Aldi tekniken i samarbete med Digimarc och Wipak.
aldi

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx