Fyra miljoner individuella konstverk på Systemet

PUBLICERAD: 1 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Absolut Unique - low

Fyra miljoner flaskor, var och en i sin egen unika design med en droppe blå kobolt sammansmält med glaset. Den begränsade upplagan Absolut Originality kommer finnas på Systembolaget från och med november.

– Absolut har en tradition av att utforska och experimentera med nya tekniker för att hitta fram till innovativa och uttrycksfulla produkter. När vi till en början såg hur droppen av koboltblå flöt samman med glaset visste vi inte alls hur resultatet skulle bli, men den första flaskan såg fantastisk ut. Det som startade som ett lekfullt experiment mynnade ut i fyra miljoner unika konstverk, säger Anne Palmqvist, Sverigechef för Absolut.

Efter förra årets succé med Absolut Unique var förväntningarna höga inför årets begränsade upplaga. Nya tekniker testades och åtskilliga experiment gjordes för att fånga den känsla av kreativitet och kvalitet som genomsyrar varumärket Absolut.

Inspirationen hämtades från det traditionella svenska glashantverket. Att frigöra droppen av färg i glasmassan tar bara en millisekund och görs när massan når en temperatur på 1100 grader. Vid den här temperaturen är kobolten osynlig men då värmen sjunker framträder den unika blå nyansen i varje glasflaska. Strimman av kobolt bildar en vacker kontrast till det kristallklara glaset, och den blå färgen gör varje flaska unik.

Läs vidare

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax