Fyra miljoner individuella konstverk på Systemet

PUBLICERAD: 1 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Absolut Unique - low

Fyra miljoner flaskor, var och en i sin egen unika design med en droppe blå kobolt sammansmält med glaset. Den begränsade upplagan Absolut Originality kommer finnas på Systembolaget från och med november.

– Absolut har en tradition av att utforska och experimentera med nya tekniker för att hitta fram till innovativa och uttrycksfulla produkter. När vi till en början såg hur droppen av koboltblå flöt samman med glaset visste vi inte alls hur resultatet skulle bli, men den första flaskan såg fantastisk ut. Det som startade som ett lekfullt experiment mynnade ut i fyra miljoner unika konstverk, säger Anne Palmqvist, Sverigechef för Absolut.

Efter förra årets succé med Absolut Unique var förväntningarna höga inför årets begränsade upplaga. Nya tekniker testades och åtskilliga experiment gjordes för att fånga den känsla av kreativitet och kvalitet som genomsyrar varumärket Absolut.

Inspirationen hämtades från det traditionella svenska glashantverket. Att frigöra droppen av färg i glasmassan tar bara en millisekund och görs när massan når en temperatur på 1100 grader. Vid den här temperaturen är kobolten osynlig men då värmen sjunker framträder den unika blå nyansen i varje glasflaska. Strimman av kobolt bildar en vacker kontrast till det kristallklara glaset, och den blå färgen gör varje flaska unik.

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex