Frontpacs vd: ”2020 är året då vi överträffar alla förväntningar”

PUBLICERAD: 19 december 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Martin Enocson, vd för förpackningstillverkaren Frontpac i Arlöv.

Frontpac kan blicka tillbaka på 2019 som ett innehållsrikt år med förvärvet av Antpac. Framtidsplanen – att slå en halv miljard i omsättning.
– För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget, säger vd:n Martin Enocson.

När förpackningsleverantören Frontpac summerar 2019 så är det förvärvet av Antpac som har präglat året. Tillverkaren av förpackningar i wellpapp har också märkt av ett fortsatt förtroende att vara förpackningspartner till alla befintliga kunder, enligt företagets vd Martin Enocson,

– Vi har trots omsättningsrekord lyckats höja våra leveransservice tack vare ett gediget arbete både internt men också tillsammans med våra kunder och leverantörer, så vi alla tar ett par steg framåt. Vi uppskattar när kunder utmanar oss både inom den kreativa sidan av att ta fram bästa förpackningslösningen men även ställer höga krav på kvalitet och service. Bästa betyget är när en kund provar en utländsk lågprisleverantör och kommer tillbaka igen för service och kvalitet är så avgörande.

Nyrekryteringar väntar

Han säger vidare att i och med att de två verksamheterna, Frontpac och Antpac, har slagits ihop och att maskinerna har flyttats så står de starka inför 2020.

– All personal har funnit sina platser och vi ser med stor tillförsikt in i 2020 som året då vi överträffar alla förväntningar. Det skrivs mycket om nergång men vi märker inget av denna utan tar nya tag med nyrekryteringar inom sälj och marknad.

Satsning på digital teknik

Planerar ni att göra investeringar?
– Framtidsplanen är ganska klar. I år når vi nära 300 miljoner och målet är att slå en halv miljard i omsättning. För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget. Mycket handlar om digitalisering och självklart påverkas alla projekt av detta, både att ta tillvara på information och använda den på ett sätt så vi stärker vår konkurrenskraft men även använda den digitala teknik som blir mer kommersialiserad inom förpackningsbranschen. Och vi kommer behöva investera i ökad kapacitet, allt från digital tryckning till större lokaler.

En positiv framtidstro

Martin Enocson säger att han tror att den stora utmaningen under 2020 blir att få folk att upprätthålla en positiv framtidstro.

– Tyvärr kommer väl både det amerikanska valet och Brexit fortsatt vara ett orosmoment som påverkar ekonomin. Men folk kommer köra bil och behöver nya bromsbackar, folk kommer dricka vin i snygga bag-in-boxlådor från Arlöv. Så därför har vi bestämt att vi ser positivt på 2020 och vågar satsa framåt. Det är ju styrkan av att ha privata ägare som är långsiktiga och vågar ta beslut för att stå fortsatt starka i framtiden.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x