Frontpac tar kliv framåt

PUBLICERAD: 21 mars 2017
UPPDATERAD: 31 januari

FrontPac stärker upp sin organisation med en ny säljare och en ny planeringschef.

Uwe Bartl, numera planeringschef på Frontpac.

FrontPac har gjort investeringar på runt 100 miljoner i sin moderna fabrik de senaste åren. Investeringarna innebar enligt företaget ett starkt föregående år. Nu väljer de att bredda organisationen ytterligare. 1 april stärks säljorganisationen upp med Per Markerud som har ett förflutet i förpackningsbranschen sedan många år. Bland annat var Markerud med och grundade Pacpoint och Antpac. Hans nya tjänst blir att lägga fokus på att erbjuda FrontPacs hela in-house kompetens i Skandinavien. Allt från företagets egna konstruktionsavdelning, tryckeri, welltillverkning hela vägen till logistikfunktionen.

Per Markerud stärker upp företagets säljorganisation.

 

1 februari tillträdde Uwe Bartl  som planeringschef. Bartl kommer närmast från Smurfit Kappa. Hans uppgift blir att stärka upp området huvudplanering av hela verksamheten.

FrontPac är tillverkare av förpackningar i offsettryckt kascherad wellpapp på den skandinaviska markanden. Med säte i Arlöv utanför Malmö konverterar de papper på rulle till färdiga förpackningar i kombination med logistiklösningar. Företaget har cirka 100 anställda med en omsättning på drygt 173 miljoner kronor.

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax