Framgångar för påsklämma

PUBLICERAD: 29 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

twixit flera påsar - lowTwixit! Seal & Pour är en ny påsklämma med lock och inbyggd hällfunktion, som har rönt framgångar på mässor både i Europa och USA. Påsklämman har designats av Split Vision Design, och produceras och marknadsförs av Lindén International AB.

Påsklämman löser ett vardagsproblem och är lätt att använda. Med en enkel teknik försluter man en påse med t ex mjöl, socker, gryn, eller müsli. Och genom att öppna det inbyggda locket kan man dosera och hälla ut innehållet.

Vinnare på Ambiente, i Frankfurt  7-11 februari 2014
På Ambiente-mässan i Frankfurt 2014 har Seal & Pour utsetts som en av 30 vinnare i tävlingen Design Plus. De utvalda produkterna kommer att presenteras på mässan som inleds fredagen den 7 februari.
I Oktober 2013 tilldelades klämman ett särskilt omnämnande som en av fyra bland 172 speciellt utvalda produkter i Host Smart Label 2013, under mässan Host 2013 i Milano.
Påsklämman har även utsetts som en av tre finalister i Plastforums tävling ”Plastovationer Awards 2013”.  Priset går till företag som på ett enastående sätt utvecklat eller vidareutvecklat en funktionell och intressant produkt eller detalj.

Finalist i Chicago i mars

Raden av utmärkelser fortsätter i Chicago, i mars 2014. IHA, International Housewares Association har utsett twixit! Seal & Pour som finalist i ”Housewares Design Awards”.
Påsklämman finns att köpa på bl.a. ICA Maxi, Clas Ohlson, och COOP Forum. Ungefärligt pris är 25-30 SEK.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620