Förvärvar kunder i Tyskland

PUBLICERAD: 30 maj 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Patrik Jenemark  Patrik Jenemark 

En av Sveriges ledande etikettproducenter, Nordvalls, övertar NN Etikettens kunder i Tyskland. NN Etiketten har sitt säte i Helsingborg.

-Tillsammans förstärker vi vår position som en ledande aktör i Sverige och i norra Europa, säger Patrik Jenemark, VD för Nordvalls.

Förvärvet genomförs den 1 juni och innebär att Nordvalls ökar sin årsomsättning till mer än 300 miljoner kronor. Omsättningen i Tyskland är ca 30 miljoner kronor och kunderna finns främst inom livsmedels- och färgindustrin.

– Vi är väldigt nöjda med förvärvet av NN Etikettens kunder. Vi betraktar norra Europa som vår hemmamarknad och förvärvet känns som ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi. Nordvalls är inne i en mycket expansiv fas och vår vision är att bli ledande i norra Europa inom fem år. Detta kommer vi att uppnå genom att jobba i nära samarbete med kunderna för att skapa en organisk tillväxt, säger Patrik Jenemark.

Förvärvet innebär att Nordvalls nu har försäljningskontor i Rinteln utanför Hannover där Norbert Schwick blir ny försäljningschef för Tyskland.  Norbert Schwick har 25 års erfarenhet i etikettbranschen.

Källa: Nordvalls

 

Läs vidare

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Etiketter: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala. Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta ger sin syn på etikettåret 2023 som han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg-1024x768-1

De går samman för lösning till förpackningsindustrin

Två leverantörer av mjukvarulösningar för förpackningsindustrin har gått samman för att leverera ett nytt molnbaserat integrerat MIS- och prepresssystem.
Esko-Printvis

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620