Förvärvar i Jönköping

PUBLICERAD: 3 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

ekmans-jonkoping-ab

Danska Schur International a/s förvärvarar den Svenska kartong- och plastpåse konverteraren Ekmans Jönköping AB från Trioplast Industrier AB. Övertagandet trädde i kraft från och med den 1 oktober 2016. Ekmans Jönköping AB omsätter ca 250 miljoner svenska kronor.

– Ekmans är en väl etablerad familjeägd förpackningsverksamhet som varit känd för att leverera hög kvalitet och service till en stabil kundkrets inom livsmedel, industri och fackhandel. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med dessa kunder och bevisa att vi kan leverera samma höga kvalitet och service, säger Hans Schur.

– I takt med den strukturomvandling som pågår i en allt snabbare takt är detta ett viktigt steg för Schur koncernen och vi befäster i och med detta förvärv vår position som den ledande kartongkonverteraren i Skandinavien. Vidare breddar vi vår produktportfölj och får möjlighet till ett närmare samarbete med fackhandelskunder där vi ser en stor potential att växa vidare.

Schur får en omsättning motsvarande ca 800 MSEK på den Skandinaviska marknaden inom kartongförpackningar och fackhandelspåsar och har efter övertagande av Ekmans tre produktionsenheter i Horsens, Kumla och Jönköping.

För Trioplast Industrier är avyttringen ett led i strategin att renodla verksamheten mot produkter och servicelösningar inom polyetenfilm. Trioplast, som omsätter drygt 4 miljarder SEK, har under senaste 3 årsperioden investerat 500 MSEK i innovativ teknologi. Avyttringen av Ekmans möjliggör utveckling som är värdeskapande för Trioplasts kunder och stärker Trioplasts position som marknadsledande för produkter och servicelösningar inom sina segment.

Läs vidare

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy