Förvärvar i Jönköping

PUBLICERAD: 3 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

ekmans-jonkoping-ab

Danska Schur International a/s förvärvarar den Svenska kartong- och plastpåse konverteraren Ekmans Jönköping AB från Trioplast Industrier AB. Övertagandet trädde i kraft från och med den 1 oktober 2016. Ekmans Jönköping AB omsätter ca 250 miljoner svenska kronor.

– Ekmans är en väl etablerad familjeägd förpackningsverksamhet som varit känd för att leverera hög kvalitet och service till en stabil kundkrets inom livsmedel, industri och fackhandel. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med dessa kunder och bevisa att vi kan leverera samma höga kvalitet och service, säger Hans Schur.

– I takt med den strukturomvandling som pågår i en allt snabbare takt är detta ett viktigt steg för Schur koncernen och vi befäster i och med detta förvärv vår position som den ledande kartongkonverteraren i Skandinavien. Vidare breddar vi vår produktportfölj och får möjlighet till ett närmare samarbete med fackhandelskunder där vi ser en stor potential att växa vidare.

Schur får en omsättning motsvarande ca 800 MSEK på den Skandinaviska marknaden inom kartongförpackningar och fackhandelspåsar och har efter övertagande av Ekmans tre produktionsenheter i Horsens, Kumla och Jönköping.

För Trioplast Industrier är avyttringen ett led i strategin att renodla verksamheten mot produkter och servicelösningar inom polyetenfilm. Trioplast, som omsätter drygt 4 miljarder SEK, har under senaste 3 årsperioden investerat 500 MSEK i innovativ teknologi. Avyttringen av Ekmans möjliggör utveckling som är värdeskapande för Trioplasts kunder och stärker Trioplasts position som marknadsledande för produkter och servicelösningar inom sina segment.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx