Förvärvar finsk tubtillverkare

PUBLICERAD: 22 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Emballator tectubes - lowEmballator Tectubes förvärvar tubrörelsen i Printal Oy och blir ledande i norra Europa.

Emballator Tectubes har den 4 april 2014 träffat avtal med Printal Oy gällande förvärv av tubrörelsen på finländska Hangö. Affären beräknas slutföras under april månad. Emballator tar nu ett krafttag kring tubbranschen i norra Europa med ambitionen att
tillsammans skapa hållbara förpackningskoncept med fokus på kundupplevelsen.

Emballator Tectubes förvärvades så sent som i mars månad i år av Emballator Lagan Plast från franska Sidel. Genom förvärvet av Printal tar man tillsammans nästa steg i utvecklingen för att skapa en stark och livskraftig tubaktör i norra Europa som kan göra
skillnad för företagets kunder. Emballators lean-filosofier och principer kommer prägla erbjudandet till marknaden, med på sikt kortare ledtider, bättre prestanda och ökad innovationstakt.
Mer information om affären kommer lämnas av Emballator Tectubes när förvärvet är slutfört.

Anders Barrklint VD Emballator Tectubes:
– Ett mycket positivt och glädjande besked för Tectubes och vår personal. Äntligen har vi möjligheten att skapa något nytt och långsiktigt.

Pertti Hakala VD Printal Oy:
– Försäljningen av tubverksamheten är ett naturligt steg i en bransch som varit extremt pressad. Vi har i Emballator funnit en stark och innovativ ny ägare som kan vidareutveckla tubverksamheten. Emballator har dessutom samma kundfokus som vi, vilket är den absolut viktigaste trygghetsfaktorn för oss.

Christian Silvasti VD/CEO Emballator Lagan Plast, Styrelsordf. Emballator Tectubes, förvärvsansvarig Emballator gruppen:
– Detta är en väldigt glädjande nyhet att få berätta om. Samtidigt är vi ödmjuka inför den integrationsprocess som står framför oss. Vi kommer inte ge avkall på kundnyttan, den kommer alltid först.  Printal har alltid haft en hög servicenivå till sina kunder och vår utmaning är inte bara att behålla den, utan att ytterligare förstärka den genom att samverka och lära av varandra. Pertti Hakala samt Kimmo Tenho på Printal och Anders Barrklint på Emballator
Tectubes kommer nu att göra en omsorgsfull planering av de kommande aktiviteterna tillsammans med våra kunder.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x