Fortsatt utbildningssamarbete med Palestina

PUBLICERAD: 26 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

BrobyGrafiska Per_Branzen_Fatin_Zahra

 

Fatin Zahra som är chef i Palestina för Palestine International Business Forum besöker idag Brobygrafiska. Brobygrafiska genomförde en utbildning i Palestina våren 2014 och tar nu nästa steg i samarbetet.

Syftet med besöket är att planera för nästa steg i utbildningssamarbetet mellan Brobygrafiska och Palestina. Universitetslärare inom design från sju universitet i Palestina behöver kunskaper om förpackningsutveckling. Lärarna har masterexamen och vissa har även doktorerat.

Utbildningen kommer att genomföras av Brobygrafiska i Sverige och i Palestina under 2015. Målet är att utveckla förpackningssektorn för varor som produceras i Palestina.

– Vi tycker det är intressant och spännande att kunna bidra till kopplingen mellan universitet och näringsliv. Vår erfarenhet av yrkeshögskoleutbildning passar in i det sätt som de tänker utveckla förpackningssektorn. säger Per Branzén, Brobygrafiska.

– I am so happy to be working with Brobygrafiska. The college has proven their dedications and support to the Plalestine over the past several years through the different services that they provide like training, assessments, field visits etc. Brobygrafiska is one of the best in their industry and in the world, and this is what Palestine needs – a world class institute that can help advance the packaging industry in Palestine. säger Fatin Zahara, Manager, Palestine International Busieness Forum

 

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx