Fortsatt tro på Interpack 2021

PUBLICERAD: 11 november 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Förpackningsmässan Interpack arrangeras 25 februari till 3 mars 2021. Foto: Pressbild

Messe Düsseldorf vidhåller, trots spekulationer, att förpackningsmässan Interpack blir av i Düsseldorf i början av nästa år. Den blir dock färre dagar och utställarna får gynnsammare villkor i ljuset av den rådande coronapandemin.

Messe Düsseldorf har kommit överens om genomförandet av mässan i samråd med föreningar, företrädare för industrin och utställningsrådet. Förpackningsmässan hålls 25 februari till 3 mars. Det innebär också att mässan kapas från sina normalt 14 dagar till en vecka. Detsamma gäller för parallellmässan Components.

Rabatter och villkor

Arrangören meddelar i ett pressmeddelande att alla utställande företag på mässan kommer att få gynnsammare villkor med vissa rabatter, på grund av den pågående covid-19-pandemin och risken för ett lägre antal besökare till mässan. Det införs också en tillfällig uppsägningsrätt för alla utställare som funderar på att dra sig ur mässan.

Thomas Dohse säger att han förstår utställarnas oro, men beskedet är fortfarande att mässan ska genomföras. Foto: Claes Nordström
Förstår utställarnas oro

Projektdirektör Thomas Dohse säger i ett uttalande att de till fullo förstår utställarnas reservationer och oro i den nuvarande situationen. Men samtidigt ska de också ha fått indikationer från kunderna att det är viktigt med fysiska och personliga möten, och Interpacks betydelse för process- och förpackningsindustrin.

– Med hänsyn taget till detta tror vi att vi med vårt erbjudande på bästa sätt kan tillmötesgå alla berörda parters intressen och vi vill tacka våra partners för deras konstruktiva samarbete, säger Thomas Dohse.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish