Förstärker med nytt SLS-material

PUBLICERAD: 12 maj 2016
UPPDATERAD: 12 maj

 

3D Center breddar sitt sortiment av material för additiv tillverkning genom ett nytt samarbete med Exceltec. Exceltec utvecklar högkvalitativa polymerpulver för SLS-teknik. Exceltecs produkter kan användas med alla SLS-maskiner för att producera modeller och funktionella detaljer genom additiv tillverkning med lång hållbarhet och utmärkt kemisk resistens. 

– Vi är mycket glada över vårt nya samarbete med Exceltec som ger oss ett brett sortiment av professionella SLS-material. Marknaden visar ett starkt ökande intresse för alternativa material för olika applikationer. Detta samarbete säkerställer 3D Centers position som en heltäckande leverantör, säger Ulf Qviberg, VD på 3D Center.

3D Center erbjuder professionell utrustning för 3D-utskrifter och additiv tillverkning. 3D Center är en ledande leverantör av AM-utrustning och material i norra Europa och tillhandahåller professionella lösningar för produktion och produktutveckling. 3D Center erbjuder en bred produktportfölj för att kunna möta marknadens olika krav på applikationer och tillhandahålla den bästa och mest lämpade tekniken.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx