Förstärker med nytt SLS-material

PUBLICERAD: 12 maj 2016
UPPDATERAD: 12 maj

 

3D Center breddar sitt sortiment av material för additiv tillverkning genom ett nytt samarbete med Exceltec. Exceltec utvecklar högkvalitativa polymerpulver för SLS-teknik. Exceltecs produkter kan användas med alla SLS-maskiner för att producera modeller och funktionella detaljer genom additiv tillverkning med lång hållbarhet och utmärkt kemisk resistens. 

– Vi är mycket glada över vårt nya samarbete med Exceltec som ger oss ett brett sortiment av professionella SLS-material. Marknaden visar ett starkt ökande intresse för alternativa material för olika applikationer. Detta samarbete säkerställer 3D Centers position som en heltäckande leverantör, säger Ulf Qviberg, VD på 3D Center.

3D Center erbjuder professionell utrustning för 3D-utskrifter och additiv tillverkning. 3D Center är en ledande leverantör av AM-utrustning och material i norra Europa och tillhandahåller professionella lösningar för produktion och produktutveckling. 3D Center erbjuder en bred produktportfölj för att kunna möta marknadens olika krav på applikationer och tillhandahålla den bästa och mest lämpade tekniken.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx