Första installationen av ny robot

PUBLICERAD: 16 juni 2016
UPPDATERAD: 16 juni

För första gången levereras Kuka:s helt nya robot KR Cybertech till en svensk slutkund, Sem AB i Åmål. Det är ett samarbete mellan Kuka och företagets systempartner Goodtech Solutions som har gjort installationen möjlig.

– Vi har återigen fått i uppdrag att installera en ny robotcell för betjäning av en slipmaskin åt Sem AB som vi har ett väl etablerat samarbete med då vi där sedan flera år tillbaka har utfört ombyggnader, förbättringar och nybyggnationer, säger Marcus Engdahl, project manager på Goodtech Solutions.

Sem AB, som utvecklar och producerar avancerade system för främst tunga fordon och till stationära motorer för energiförsörjning, har infört en ny produkt i befintlig line vilket höjer outputen från en befintlig line genom mer automation. Goodtech Solutions fick i samband med detta i uppdrag att ta fram en kompakt cell med mycket begränsad golvyta och med kort cykeltid.

– Med den nya robotmodellen KR Cybertech blir cellen optimal med avseende på utrymme och arbetsområde, konstaterar Marcus Engdahl och berättar att valet av KR Cybertech främst beror på att den är kompakt, platsbesparande och flexibel.

– Dessutom har de nya robotarna bättre tillgänglighet och betydligt längre serviceintervaller, tillägger han.

Tack vare den nya installationen kommer det bli möjligt för Sem AB att utöka sitt produktsortiment och samtidigt få utökad kapacitet på befintlig produkt.

Installationen kommer att slutföras i juni och den nya roboten står redan på plats hos Sem AB i Åmål.

Kuka Roboter GmbH med huvudkontor i Augsburg är ett företag inom Kuka Aktiengesellschaft och räknas som en av världens ledande leverantörer av industrirobotar.

Kärnkompetenserna ligger inom utveckling, produktion och försäljning av industrirobotar, styrningar och programvara. Företaget är marknadsledande i Tyskland och Europa och nummer ett i olika branscher över hela världen. Kuka Roboter GmbH har globalt ca 4230 medarbetare över hela världen. År 2015 var omsättningen 909,6 milj. euro.

Företaget är representerat i 26 länder på de viktigaste marknaderna i Europa, Amerika och Asien. Kuka Nordic AB i Göteborg är ett svenskt dotterbolag till Kuka Roboter GmbH

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx