Först i Sverige med Bobst digitala flexolina

PUBLICERAD: 5 december 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Öppnandet av produktionsanläggningen i Mölnlycke och en maskininvestering från Bobst stod i centrum när Lexit Group bjöd in till öppet hus.

Lexit Group i Sverige bjöd in till öppet hus i Mölnlycke den 26 oktober för att visa upp, dels sin nya produktionsanläggning på 3500 kvadratmeter, dels sin senaste maskininvestering. Det handlar om den digitala rullbaserade etikettmaskinen BOBST M5 Digital Flexo press.

– Vår M5 är den första digitala flexopressen som installerats i Skandinavien. Därför var vi väldigt angelägna om att visa upp den för våra kunder. De i sin tur var angelägna att få se hur den nya teknikens förmåga, som leder till minskade driftstopp, processoptimering och färgkontroll, möjliggör för oss att leverera ännu effektivare lösningar till dem, säger Kai Gunnar Herseth, ägare i Lexit Group. Koncernen är tillverkare av bland annat etiketter, märknings- och programvarulösningar och har anläggningar i Norge, Sverige och Danmark.

Lexits nya M5 från Bobst har en banbredd på 430 millimeter. En produktionslina med tio utskriftsenheter och två skärenheter samt en automatiserad utskrifts- och konverteringsprocess.

– Vi är övertygade om att den ökade produktionskapaciteten och prestandan hos M5, som är vår första etikettpress från Bobst, kommer att stödja inte bara vår verksamhet på vår huvudmarknad i Skandinavien utan även vår växande exportförsäljning i övriga Europa, säger Kai Gunnar Herseth.

 

 

 

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor