Förpackningsmässa i ny unik förpackning!

PUBLICERAD: 12 oktober 2015
UPPDATERAD: 12 oktober

2016 sätter Easyfairs ner foten i FörpackningsSverige genom lanseringen av 3 nya mässor; Label & Print, Packaging Innovations och Luxury Packaging. Tillsammans med den etablerade och framgångsrika mässan Empack bildar de Nordens största och mest heltäckande mötesplats för förpackningsbranschen 2016.

Ovanstående mässor är en del av Easyfairs förpackningsfamilj som är Europas största nätverk av förpackningsmässor med totalt 32 event i 16 städer i 11 länder. En global mötesplats för leverantörer och inköpare inom förpackningsindustrin, med lokal förankring.

Empack – Mässan där bl.a. förpackningstekniker, chefsingenjörer, driftschefer, produktionschefer kan investera i förpackningsmaskiner, industriförpackningar, transporttjänster, robotlösningar, logistikutrustning, automationslösningar etc.

Label & Print – Allt inom digitalt tryck, litografi, djuptryck, flexografi, etikettering- och märkutrustning, 3D print och aktiva intelligenta förpackningar.

Packaging Innovations – innovativa material, smarta förpackningslösningar, ny förpackningsutveckling etc.

Luxury Packaging – Nordens enda event med 100% fokus på exklusiva förpackningar och varumärkesbyggande. Hit kan brand managers, förpackningsdesigners, varumärkeschefer och chefsdesigners inspireras och investera i de senaste innovationerna, trenderna, teknikerna och produkterna inom lyxförpackningar.

– Det känns otroligt kul att lansera ovan och att nu Norden också får ta del av samtliga varumärken inom Easyfairs framgångsrika förpackningsportfölj, säger Jennie Heidenfors, ansvarig för Easyfairs förpackningsmässor i Norden.

Easyfairs är Europas ledande arrangör av tids- och kostnadseffektiva fackmässor. Mässorna pågår i två dagar och riktar sig enbart till inköpare och beslutsfattare. Easyfairs har sitt huvudkontor i Bryssel och genomför årligen ca 100 mässor i 16 olika länder.

Läs vidare

Scanpack i bilder

Packnorth var på plats och bevakade Scanpack, som arrangeras på Svenska mässan i Göteborg den 4-7 oktober. Här är en bildkavalkad från mässan som bjöd på innovativa material, maskiner, förpackningslösningar och mycket mer.
Scanpack

Snabba tryck på wellpapp

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.
401F6C10-EA05-4606-B427-EA74F5F15708-scaled

Branschmässa bjuder in till förpackningsseminarier

Sign&Print Scandinavias tre mässdagar, 5–7 april, blir välfyllda med intressanta seminarier. I förpackningsspåret finns bland andra Skanem Sveriges vd Desirée Erlingsson som redogör för ett projekt där smarta förpackningar uppnås genom digitala vattenmärken. Oskar Lingqvist, global chef på McKinsey kommer att tala under rubriken ”Next Normal” i förpackningsindustrin.
Kollage-2022-2

Nu blir det grafisk mässa i april

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia, som även bjuder på en hel del utställare inom förpackning, har fått nya datum – 5–7 april.
massbild

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex