Förpackningsmässa i Malmö

PUBLICERAD: 18 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

malmomassan-entre - low

Den 9-10 april flyttar Empack Sverige/Danmark in på Malmömässan, easyFairs framgångsrika förpackningsmässa där man bland annat hittar förpackningsdesign som får produkterna att flyga ur hyllorna, effektiva förpackningsmaskiner och framtidens etikett- och märkningslösningar. Utöver mängder av utställare kan man inspireras av seminarier, delta på nätverksträffar och trivas på branschfesten som avslutar första mässdagen.

På mässans två scener har man möjlighet att ta del av mängder av inspirerande och kompetenshöjande seminarier. Ulf Spendrup kommer till mässan och pratar om strategiskt varumärkesbyggande och hur dryckesföretaget Spendrups genom åren arbetat med varumärkesbyggande, hur de arbetar i dag och vilka utmaningar man ser i framtiden. Per Ola Post, Senior Consultant och Leanexpert kommer att prata om Ledarskap för Lean och hur man förändrar en verksamhet mot Lean. Det blir också en beskrivning av den internationella studien Packaging 2020 – Innventia Global Outlook Report, som genomförts av Innventia i samarbete med Kairos Future. Studien visar att den globala konsumenten styrs av produktens förpackning i sina köpbeteenden, inte minst i Indien.

Det blir också en spännande nordisk paneldebatt om generella trender kring mat och hälsa, mat och säkerhet, mat och miljö, livsstil och design och hur livsmedelsindustrin och förpackningsbranschen kan möta dessa trender genom smartare, säkrare, snyggare och mer hållbara förpackningslösningar. Deltagare i paneldebatten är: Roger Bagge, Verkställande Direktör för Pakkaus, finska Förpackningsföreningen & chefredaktör för PAKKAUS-tidningen, Johan Ununger, Ordförande på Livsmedelsföreningen och Vd för Saltå Kvarn, Jørgen Schlundt, Institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, Søren Rahbek Østergaard, Sektionsleder på Emballage og Transport Materialer, Teknologisk Institut och Kari Bunes, Direktør för Den Norske Emballasjeforening. Moderator är Lennart Wikström, chefredaktör för tidningen Svensk Livsmedel.

Sveriges första och världens nordligaste ginbränneri finns i byn Dala, strax utanför Härnösand i Ångermanland. Här skapas passionerat unika ginupplevelser tillsammans med den handslagna kopparpannan Kierstin. Den 9 & 10 april finns Hernö Gin på mässan. Lyssna och smaka och få reda på mer om det lilla nordliga ginbryggeriet som just nu skapar uppmärksamhet över hela världen!

Empack Sverige/Danmark arrangeras parallellt med Food Chain Nordic, easyFairs nya nordiska mässa för livsmedels- och dryckesindustrin, Logistik Sverige/Danmark, en heltäckande transport- och logistikmässa och Plastteknik Nordic, Nordens ledande plast- och gummimässa. Dessa fyra mässor bildar en komplett mötesplats med hela kedjan, från jord till bord, samlat under ett tak.

– Vi ser verkligen fram emot mässorna i april. Det här är platsen där man kan få inspiration och svar på framtidens livsmedels- och dryckesproduktion, tips och idéer på funktionella och säljande förpackningslösningar och hållbara transport- och logistiklösningar. Det kan inte bli enklare att uppleva de senaste trenderna, se de senaste nyheterna och träffa branschkollegor i kombination med högaktuella och intressanta föreläsningar, säger Jennie Heidenfors, projektchef för mässan.

EasyFairs Jennie-2 . lowJennie Heidenfors

Läs vidare

Scanpack i bilder

Packnorth var på plats och bevakade Scanpack, som arrangeras på Svenska mässan i Göteborg den 4-7 oktober. Här är en bildkavalkad från mässan som bjöd på innovativa material, maskiner, förpackningslösningar och mycket mer.
Scanpack

Snabba tryck på wellpapp

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.
401F6C10-EA05-4606-B427-EA74F5F15708-scaled

Branschmässa bjuder in till förpackningsseminarier

Sign&Print Scandinavias tre mässdagar, 5–7 april, blir välfyllda med intressanta seminarier. I förpackningsspåret finns bland andra Skanem Sveriges vd Desirée Erlingsson som redogör för ett projekt där smarta förpackningar uppnås genom digitala vattenmärken. Oskar Lingqvist, global chef på McKinsey kommer att tala under rubriken ”Next Normal” i förpackningsindustrin.
Kollage-2022-2

Nu blir det grafisk mässa i april

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia, som även bjuder på en hel del utställare inom förpackning, har fått nya datum – 5–7 april.
massbild

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620