Förpackningsmässa i Malmö

PUBLICERAD: 18 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

malmomassan-entre - low

Den 9-10 april flyttar Empack Sverige/Danmark in på Malmömässan, easyFairs framgångsrika förpackningsmässa där man bland annat hittar förpackningsdesign som får produkterna att flyga ur hyllorna, effektiva förpackningsmaskiner och framtidens etikett- och märkningslösningar. Utöver mängder av utställare kan man inspireras av seminarier, delta på nätverksträffar och trivas på branschfesten som avslutar första mässdagen.

På mässans två scener har man möjlighet att ta del av mängder av inspirerande och kompetenshöjande seminarier. Ulf Spendrup kommer till mässan och pratar om strategiskt varumärkesbyggande och hur dryckesföretaget Spendrups genom åren arbetat med varumärkesbyggande, hur de arbetar i dag och vilka utmaningar man ser i framtiden. Per Ola Post, Senior Consultant och Leanexpert kommer att prata om Ledarskap för Lean och hur man förändrar en verksamhet mot Lean. Det blir också en beskrivning av den internationella studien Packaging 2020 – Innventia Global Outlook Report, som genomförts av Innventia i samarbete med Kairos Future. Studien visar att den globala konsumenten styrs av produktens förpackning i sina köpbeteenden, inte minst i Indien.

Det blir också en spännande nordisk paneldebatt om generella trender kring mat och hälsa, mat och säkerhet, mat och miljö, livsstil och design och hur livsmedelsindustrin och förpackningsbranschen kan möta dessa trender genom smartare, säkrare, snyggare och mer hållbara förpackningslösningar. Deltagare i paneldebatten är: Roger Bagge, Verkställande Direktör för Pakkaus, finska Förpackningsföreningen & chefredaktör för PAKKAUS-tidningen, Johan Ununger, Ordförande på Livsmedelsföreningen och Vd för Saltå Kvarn, Jørgen Schlundt, Institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, Søren Rahbek Østergaard, Sektionsleder på Emballage og Transport Materialer, Teknologisk Institut och Kari Bunes, Direktør för Den Norske Emballasjeforening. Moderator är Lennart Wikström, chefredaktör för tidningen Svensk Livsmedel.

Sveriges första och världens nordligaste ginbränneri finns i byn Dala, strax utanför Härnösand i Ångermanland. Här skapas passionerat unika ginupplevelser tillsammans med den handslagna kopparpannan Kierstin. Den 9 & 10 april finns Hernö Gin på mässan. Lyssna och smaka och få reda på mer om det lilla nordliga ginbryggeriet som just nu skapar uppmärksamhet över hela världen!

Empack Sverige/Danmark arrangeras parallellt med Food Chain Nordic, easyFairs nya nordiska mässa för livsmedels- och dryckesindustrin, Logistik Sverige/Danmark, en heltäckande transport- och logistikmässa och Plastteknik Nordic, Nordens ledande plast- och gummimässa. Dessa fyra mässor bildar en komplett mötesplats med hela kedjan, från jord till bord, samlat under ett tak.

– Vi ser verkligen fram emot mässorna i april. Det här är platsen där man kan få inspiration och svar på framtidens livsmedels- och dryckesproduktion, tips och idéer på funktionella och säljande förpackningslösningar och hållbara transport- och logistiklösningar. Det kan inte bli enklare att uppleva de senaste trenderna, se de senaste nyheterna och träffa branschkollegor i kombination med högaktuella och intressanta föreläsningar, säger Jennie Heidenfors, projektchef för mässan.

EasyFairs Jennie-2 . lowJennie Heidenfors

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx