Förpackningsleverantör byter namn

PUBLICERAD: 8 oktober 2020
UPPDATERAD: 24 januari
1 oktober bytte Peterson namn till VPK Packaging. Foto:  Pressbild

Alla wellpappbolag i VPK-koncernen får ett och samma namn. Därmed får även Peterson rätta in sig i ledet med en ny logotype och en ny visuell identitet.

Förpackningskoncernen VPK Group byter namn på alla företagen som arbetar med wellpapp. Där ingår varumärkena Ondulys, Rigid och Peterson i Frankrike, Storbritannien, Irland samt de nordiska länderna. Det nya namnet blir VPK Packaging. Enligt koncernen ska det nya namnet återspegla den övergripande framtidsvisionen som fortsätter att främja miljöansvar och lokal kundintimitet, framgår i ett pressmeddelande.

Tillväxt senaste sju åren

Koncernen skriver vidare att VPK: s internationella tillväxt har varit särskilt stark de senaste sju åren. De pekar bland annat på förvärvet av Peterson i Skandinavien (ett joint venture med Klingele Paper and Packaging Group) och expansioner i både västra och östra Europa som totalt sett har lett till en fördubbling av den samlade omsättningen.

Ska agera globalt

Ett globalt fokus och expansion riktat mot internationella kunder ska nu alltså fortsätta under varumärket VPK Packaging.

– Vårt mål är att ta hållbar tillväxt till nästa nivå, både ekologiskt och ekonomiskt. Vi kommer att tänka och agera globalt utan att förlora kontakten med våra lokala kunder och deras produkter. Att föra hållbara, helt återvinningsbara förpackningar till marknaden inom en cirkulär ekonomisk modell förblir vår kärnverksamhet. Att vara trogen mot vårt unika dna, men med ett tydligare fokus på internationell tillväxt, säger vd:n Pierre Macharis.

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x