Förpackningsleverantör byter namn

PUBLICERAD: 8 oktober 2020
UPPDATERAD: 24 januari
1 oktober bytte Peterson namn till VPK Packaging. Foto:  Pressbild

Alla wellpappbolag i VPK-koncernen får ett och samma namn. Därmed får även Peterson rätta in sig i ledet med en ny logotype och en ny visuell identitet.

Förpackningskoncernen VPK Group byter namn på alla företagen som arbetar med wellpapp. Där ingår varumärkena Ondulys, Rigid och Peterson i Frankrike, Storbritannien, Irland samt de nordiska länderna. Det nya namnet blir VPK Packaging. Enligt koncernen ska det nya namnet återspegla den övergripande framtidsvisionen som fortsätter att främja miljöansvar och lokal kundintimitet, framgår i ett pressmeddelande.

Tillväxt senaste sju åren

Koncernen skriver vidare att VPK: s internationella tillväxt har varit särskilt stark de senaste sju åren. De pekar bland annat på förvärvet av Peterson i Skandinavien (ett joint venture med Klingele Paper and Packaging Group) och expansioner i både västra och östra Europa som totalt sett har lett till en fördubbling av den samlade omsättningen.

Ska agera globalt

Ett globalt fokus och expansion riktat mot internationella kunder ska nu alltså fortsätta under varumärket VPK Packaging.

– Vårt mål är att ta hållbar tillväxt till nästa nivå, både ekologiskt och ekonomiskt. Vi kommer att tänka och agera globalt utan att förlora kontakten med våra lokala kunder och deras produkter. Att föra hållbara, helt återvinningsbara förpackningar till marknaden inom en cirkulär ekonomisk modell förblir vår kärnverksamhet. Att vara trogen mot vårt unika dna, men med ett tydligare fokus på internationell tillväxt, säger vd:n Pierre Macharis.

Läs vidare

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Det omöjliga var inte omöjligt – världens första papperstråg för smör och margarin

Upfield, ett globalt varumärke inom växtbaserade livsmedel, har lanserat världens första plastfria, återvinningsbara tråg för sina växtbaserade smör och bredbara pålägg.
Flora_PlantButter_packshot 800x800x

All4Labels i utvecklingsprojekt som ger exklusiva rättigheter

Etikettföretaget All4Labels Global Packaging Group och tillverkaren av processteknologi Actega har kommit överens om att tillsammans vidareutveckla Signite-teknologin som tillverkas av Actega. All4Labels får exklusiva rättigheter på den europeiska marknaden.
signitex

Bioplastproduktionen tar fart igen

I samband med sin årliga konferens i Berlin presenterade European Bioplastics 2023 års statistik plus prognos för marknadsutvecklingen under tiden fram till år 2028.
bow

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x