Förpackningsdesigners från Broby vann Pentawards Gold

PUBLICERAD: 28 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

pentawards-2016-029-rice-creative-marou-570x570
Anna Tran och William Sörqvist tog examen från yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner på Brobygrafiska i april 2016. Nu prisas de internationellt i den prestigefulla förpackningsdesign-tävlingen Pentawards för en design de skapade på Rice Creative under en LIA-praktik på företaget i Vietnam.

Gold Pentaward 2016
Category: Food – Limited editions, limited series, event creations.
Brand: Marou Faiseurs de Chocolat – Marou Chocolate x National Gallery Singapore
Entrant: Rice Creative
Designers: Chi-An De Leo, Joshua Breidenbach, William Sorqvist, Anna Tran
Country: Vietnam
– Det känns fantastiskt roligt att en internationell tävling som Pentawards väljer att uppmärksamma projektet med att ge det guld! Det känns overkligt och samtidigt otroligt stort. Framförallt så har det varit ett spännande projekt och samarbete med Rice Creative och alla som var involverade. Vi är glada över att vi fick chansen att vara en del av detta. Broby Grafiska förberedde oss väl och gav oss alla verktyg och hjälp för att vi skulle kunna utvecklas och växa som designers, säger Anna Tran, för detta studerande Förpackningsdesigner Brobygrafiska

Läs vidare

Framtidsspaning i förpackningsindustrin

Snabba förändringar och trender, innovationer och ny EU-lagstiftning är pådrivande i förpackningsindustrin. Det framkom på konferensen ”Shaping the Future with Packaging” som arrangerades i Bryssel 9–10 mars.
IMG_6525x

EU tar Frankrike i örat för deras märkningsregler

EU Kommissionen tar nu Frankrike i örat och kräver skärpning. Krav på nationell märkning som förhindrar fri handel är inte OK.
EU Fracebild

Svamp förvandlar trä till filmmaterial

Svampar omvandlar trä till tunna filmer som kan användas i förpackningar.
wood-film-utvald

Dagab pallar inte trä längre

Dagab byter nu från trä- till plastpallar från Svenska retursystem som är ett klimatsmartare alternativ.
Dagab

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620