Förpackningar i global handel

PUBLICERAD: 19 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

 

 

 

 

Packbridge inbjuder till seminarium:

Vår värld befinner sig i ständig förändring och det gäller så klart även sätten vi gör affärer på. Men hur påverkar förändringarna förpackningsindustrin och finns det sätt att se till att förändringarna blir till branschens fördel?
Dessa enkla frågor tar vi upp i Packbridge efter 3 den 2 juni. Temat för eftermiddagen är ”How will change in the global business context affect packaging  – how can you make it work in your favour?”.

Om du är på plats (eller tar del av livestreamen) kommer du till exempel att få veta mycket mer om globalisering och områden som ekonomiska förändringar, globala utmaningar och knapphet på resurser och om urbanisering där områden som on-the-go, äta ute, konsumentagerande och singelhushåll kommer att tas upp. Naturligtvis kommer även demografin med allt fler äldre, jämställdhet och mixade samhällen samt teknologi med Internet of Things och Industry 4.0 att hinnas med också.

Vi har glädjen att presentera följande föredragshållare:

Benedicte Kristoffersson, BK Consulting
Jenny Bramell, IUC Skåne
Lisa Önnerlid, Just W
Maud Rahm, Flextrus
Rolf Elmér, Svenskt Näringsliv

Den 2 juni pågår Skåne Innovation Week, ett initiativ från Region Skåne, och Packbridge efter 3 är denna gång en del av denna satsning. Vi kommer att hålla till hos Beneli i Helsingborg, en välkänd etikettproducent som har intressanta lokaler som en del enligt vd Robert Östman liknar vid Louisiana i Danmark. Beneli bjuder inte bara på lokalen, men sponsrar också livesändningen som produktionsbolaget 16:9 media tar hand om.

Det kommer även att delas ut pris till bästa idé i utmaningen “Ursäkta! Vad står det på förpackningen?”.

Som vanligt är språket engelska och vi drar igång 15.01 och är efter en avslutande paneldebatt klara klockan 17.00 då lättare måltid serveras.

För dem som önskar bjuder Beneli på en visning av sin högteknologiska etikettproduktion.

Beneli hittar du i den norra delen av Helsingborg, strax söder om Väla köpcentrum. Adressen är Porfyrgatan 5.

Läs vidare

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}