Förpackningar i global handel

PUBLICERAD: 19 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

 

 

 

 

Packbridge inbjuder till seminarium:

Vår värld befinner sig i ständig förändring och det gäller så klart även sätten vi gör affärer på. Men hur påverkar förändringarna förpackningsindustrin och finns det sätt att se till att förändringarna blir till branschens fördel?
Dessa enkla frågor tar vi upp i Packbridge efter 3 den 2 juni. Temat för eftermiddagen är ”How will change in the global business context affect packaging  – how can you make it work in your favour?”.

Om du är på plats (eller tar del av livestreamen) kommer du till exempel att få veta mycket mer om globalisering och områden som ekonomiska förändringar, globala utmaningar och knapphet på resurser och om urbanisering där områden som on-the-go, äta ute, konsumentagerande och singelhushåll kommer att tas upp. Naturligtvis kommer även demografin med allt fler äldre, jämställdhet och mixade samhällen samt teknologi med Internet of Things och Industry 4.0 att hinnas med också.

Vi har glädjen att presentera följande föredragshållare:

Benedicte Kristoffersson, BK Consulting
Jenny Bramell, IUC Skåne
Lisa Önnerlid, Just W
Maud Rahm, Flextrus
Rolf Elmér, Svenskt Näringsliv

Den 2 juni pågår Skåne Innovation Week, ett initiativ från Region Skåne, och Packbridge efter 3 är denna gång en del av denna satsning. Vi kommer att hålla till hos Beneli i Helsingborg, en välkänd etikettproducent som har intressanta lokaler som en del enligt vd Robert Östman liknar vid Louisiana i Danmark. Beneli bjuder inte bara på lokalen, men sponsrar också livesändningen som produktionsbolaget 16:9 media tar hand om.

Det kommer även att delas ut pris till bästa idé i utmaningen “Ursäkta! Vad står det på förpackningen?”.

Som vanligt är språket engelska och vi drar igång 15.01 och är efter en avslutande paneldebatt klara klockan 17.00 då lättare måltid serveras.

För dem som önskar bjuder Beneli på en visning av sin högteknologiska etikettproduktion.

Beneli hittar du i den norra delen av Helsingborg, strax söder om Väla köpcentrum. Adressen är Porfyrgatan 5.

Läs vidare

Många fördelar med dryckesburken enligt Crown

Crown beverage canx

KLS Pureprint siktar mot den svenska förpackningsmarknaden

Danska KLS Pureprint har under det senaste året genomfört ett antal investeringar och förändringar, vilket har satt en ny riktning för företaget och en säljsatsning i Sverige med en tydlig inriktning på förpackningar.
KLS-Bording_01

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Rottneros varslar 24 på Vallviks Bruk

Ökande kostnader, sjunkande massapriser och på sikt svagare dollar är anledningen till att 24 personer varslats om uppsägning på Rottneros bruk i Vallvik.
Vallvikx

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx