Förpackningar i fokus hos Techprint

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Johan Helgesson vid Techprints monter med kollegan Christer Nilsson i bakgrunden. Foto: Anja Degerholm

Helsingborgsföretaget Techprint säljer i huvudsak etikettprintrar. Men under Sign&Print Scandinavia är det förpackningsprint i form av nya TrojanLabel T3-OPX som har huvudnumret. 

– Den trycker direkt på förpackningen och ställer automatiskt in höjden. Den kan växla mellan olika material, till exempel förpackningar och påsar, berättar Johan Helgesson som är säljare och produktansvarig på Techprint.

Det är första gången T3-OPX visas på mässa i Sverige. Techprint har deltagit på flera digitala mässor, bland annat Sign&Print Connect i februari 2021, men är glada för att komma ut på en fysisk mässa igen.

– Det är kul att få träffa folk igen, det är en helt annan sak att ses face to face, avslutar Johan Helgesson.

Läs vidare

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Framtidsutsikter för trycksaker och förpackningar och heta ämnen på printkonferens

Intergraf och NOPA:s årliga konferens Print Matters for the Future satte i år ljus på den senaste utvecklingen inom olika marknadssegment för trycksaker och förpackningar.
PrintM_Havard

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front