Förbättrar logistiken i fabriken

PUBLICERAD: 25 februari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Robotdalen Anders Bergdahl

Anders Bergdahl, Yourflow AB

Effektiv produktion handlar mycket om att skapa smidiga flöden och korta ledtider i produktionen. Men det kan vara enklare sagt än gjort att skaffa sig en helhetsbild och veta vilka förändringar som ger bäst resultat. Här kommer YourFlow in. En mjukvara för värdeflödesanalys för industri och administrativa processer som på ett unikt, logiskt och tydligt sätt visualiserar logistiken i produktionen. Ett viktigt verktyg i beslutsprocessen inför till exempel en robotinvestering. Ännu en produkt som fått stöd från Robotdalen har nått ut på marknaden.

Att öka automatiseringsgraden i svensk industri handlar inte bara om utveckling av ny teknik, det handlar även om att skapa rätt förutsättningar för företag att ta steget och besluta sig för en investering.

–   YourFlow fyller en viktig funktion då det ger en tydlig bild av var insatser och investeringar i produktionen ger störst effekt, berättar Anders Bergdahl på YourFlow AB. Att analysera och förändra produktionen med hjälp av YourFlow minskar produktionens behov av fabriksyta, personal och transporter, samtidigt som ledtiderna kortas.

Unik visualisering av flödet

Anders Bergdahl har under 15 års tid i tillverkningsindustrin provat på flera system och metoder för produktionsutveckling. Han såg ett behov av ett enklare, men ändå kraftfullt verktyg, som företag på egen hand kan jobba med direkt i arbetsgrupperna i produktionen, utan mellanhänder och experthjälp. Det resulterade i mjukvaran YourFlow. Det unika med systemet är visualiseringen som tydligt beskriver produktionssystemet. Nu är produkten ute på marknaden med en större svensk fordonstillverkare som första kund.

– Anders Bergdahl är en driven entreprenör med hög kompetens inom flödesoptimering, konstaterar Peter Stany, Innovation Driver på Robotdalen.

– YourFlow är ett bra, innovativt verktyg som tar sig an flödesoptimering på ett nytt sätt, vilket bland annat underlättar vid robotisering och faller väl in i Robotdalens målsättning att bidra till ökad automatiseringsgrad i svensk tillverkningsindustri.

Peter Stany ansvarar för Robotdalens arbete med innovationsstöd. Han tar hand om förfrågningar från innovatörer, ser till att de får kontakt med forskare, prototyputvecklare, slutkunder osv och stöttar med affärsutveckling under resan från idé till produkt på marknad.

Robotdalen Peter Stany Peter Stany, robotdalen

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax