Förbättrar hundratusentals förpackningar

PUBLICERAD: 11 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Primus - paccess
Paccess, som erbjuder lösningar inom Managed Packaging, har startat ett samarbete med Primus – en svensk pionjär inom friluftsprodukter. Hittills har samarbetet resulterat i över 140 000 nya förpackningar. Och det är bara början.

Primus har gett Paccess uppdraget att producera förpackningar till sitt produktsortiment som bland annat består av utekök, termosar, bestick och lyktor. De nya förpackningarna ska göra produkterna mer attraktiva på butikshyllan. Samtidigt ska de vara rätt utformade för att på bästa sätt klara påfrestningarna under transport och bidra till minskad transportvolym.

Paccess är Primus samarbetspartner genom hela processen, från utveckling och produktion till leverans av färdiga förpackningar. Med hjälp av produktionspartners i Kina ansvarar Paccess för tillverkningen och genom sin lokala närvaro i både Sverige och Kina kan Paccess dessutom koordinera leveranserna av förpackningar till Primus alla leverantörer (OEM-företag) i Kina.

Ingrid Leine Molde, Commercial Director och kundansvarig på Paccess, är mycket nöjd med samarbetet:
– Med vårt strukturerade arbetssätt kan Primus helt koncentrera sig på sin huvudsakliga affär medan vi sköter hela förpackningsprocessen. Ibland dyker det upp utmaningar som behöver hanteras när företag byter förpackningslösningar. Med vår erfarenhet och expertis kan vi möta eventuella utmaningar på ett effektivt sätt och kommunicera lösningar till projektmedlemmar på olika håll i världen, säger Ingrid Leine Molde.
Johan Sollenberg, Marketing Manager på Primus i Solna, tillägger:
– Det här projektet är ett bra exempel på hur olika delar av Paccess och Primus har samarbetat. Nu har vi en partner som säkerställer en genomgående hög kvalitet genom hela distributionskedjan, från tillverkaren i Kina till butiken. Vi är väldigt nöjda med resultatet och ser det här som början på ett långt samarbete med Paccess.

De nya förpackningarna är tillverkade av BillerudKorsnäs Liner, ett material som valdes för dess höga prestanda och förmedlar på rätt sätt. Primus unika kvalitet.
förbättrar hundratusentals förpackningar för banbrytande utomhusmatlagning i hela världen.

Innovativa produkter har möjliggjort en rad olika expeditioner tack vare hög kvalitet och prestanda. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde ett Primus-kök på Mount Everest när de nådde toppen den 29 maj 1953.

Paccess har utvecklat Managed Packaging, som erbjuder globala varumärkesägare en kombination av förpackningar och tjänster. Med sin modell stärker Paccess sina kunders varumärken samt ökar deras konkurrenskraft. Varje investerad dollar i Managed Packaging genererar 10 dollar i ren vinst. Paccess ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och har huvudkontor i Oregon, USA och regionala kontor i Europa och Asien.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx