Förändringar i koncernledningen

PUBLICERAD: 27 oktober 2016
UPPDATERAD: 31 januari

Ulf Eliasson, idag chef för BillerudKorsnäs affärsområde Consumer Board, utnämns till Senior Vice President med ansvar för BillerudKorsnäs produktion. Som ny Senior Vice President Consumer Board rekryteras Peter Jhaveri. Han har lång erfarenhet av den globala vätskekartongbranschen bland annat från dess tillväxtområden i Asien.

Peter Jhaveri har varit verksam i olika positioner inom Tetra Pak-koncernen under mer än 20 år, närmast i en position som vd för Tetra Recart AB. Under en stor del av 2000-talet var han verksam i Sydostasien bland annat som verkställande direktör för Tetra Paks bolag i Filippinerna och Malaysia.

– Vi välkomnar Peter till BillerudKorsnäs för att leda affärsområdet Consumer Board vidare. Efterfrågan på våra produkter och lösningar växer och vi investerar kontinuerligt för att tillgodose denna. Peters bakgrund passar som hand i handsken för Consumer Boards tillväxtagenda och hans erfarenheter av systemförsäljning kommer även övriga affärsområden till nytta. Vidare kommer Ulf Eliasson, som har lång erfarenhet av att leda stora produktionsenheter inom skogsindustrin, i sin nya roll att utgöra en förstärkning av vår produktionsledning under COO och vice vd Christer Simrén, säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs vd och koncernchef.

Både Ulf Eliasson och Peter Jhaveri kommer vara medlemmar i BillerudKorsnäs koncernledning. Peter Jhaveri tillträder den 1 januari 2017.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}