Fokus på hållbara etikettmaterial

PUBLICERAD: 30 augusti 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Avery Dennison presenterar tre nya produkter för konverterare av etiketter.

Etikett- och förpackningstillverkaren Avery Dennison fokuserar under året på att leverera miljövänliga och hållbara produkter. FSC-certifierade etikettmaterialet Recycled paper facestock är framtaget genom en mix av återvunna material och modern papperstillverkning. Tillverkningen sker utan klorblekning och etikettytan har liknande vithet och ljusstyrka som konventionella etiketter. Företaget framhåller att etikettkonverterarna på så sätt kan möta sina kunder genom att använda hållbara etiketter utan att det blir kostnadskrävande eller att det tummar på tryckkvaliteten.

Visas gör även Sensorial Collection, Avery Dennisons kollektion med mångfacetterade etikettytor. Mjuka, texturerade eller mönstrade papper som ger formgivare möjlighet att välja och vraka bland stilar som premium och vintage.

Avery Dennison kommer även demonstrera det transparenta smältlimmet för etiketters vidhäftning, Clear Hotmelt Adhesive. Limmet, som inte får en gul ton när det torkar, är speciellt anpassat för kylda matvaruförpackningar.

De tre nyheterna presenteras på mässan Labelexpo 2017 i Bryssel 25-28 september.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x