Fokus på hållbara etikettmaterial

PUBLICERAD: 30 augusti 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Avery Dennison presenterar tre nya produkter för konverterare av etiketter.

Etikett- och förpackningstillverkaren Avery Dennison fokuserar under året på att leverera miljövänliga och hållbara produkter. FSC-certifierade etikettmaterialet Recycled paper facestock är framtaget genom en mix av återvunna material och modern papperstillverkning. Tillverkningen sker utan klorblekning och etikettytan har liknande vithet och ljusstyrka som konventionella etiketter. Företaget framhåller att etikettkonverterarna på så sätt kan möta sina kunder genom att använda hållbara etiketter utan att det blir kostnadskrävande eller att det tummar på tryckkvaliteten.

Visas gör även Sensorial Collection, Avery Dennisons kollektion med mångfacetterade etikettytor. Mjuka, texturerade eller mönstrade papper som ger formgivare möjlighet att välja och vraka bland stilar som premium och vintage.

Avery Dennison kommer även demonstrera det transparenta smältlimmet för etiketters vidhäftning, Clear Hotmelt Adhesive. Limmet, som inte får en gul ton när det torkar, är speciellt anpassat för kylda matvaruförpackningar.

De tre nyheterna presenteras på mässan Labelexpo 2017 i Bryssel 25-28 september.

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Nestes bioråvara blir till bioPET-flaskor hos japanska Suntory

Den finska petroleumkoncernen Neste har inlett samarbete med japanska dryckesföretaget Suntory om produktion av dryckesflaskor i biobaserad PET. Ytterligare två andra företag ingår i samarbetet.
neste-suntory-utvaldx

Bioplastproduktionen tar fart igen

I samband med sin årliga konferens i Berlin presenterade European Bioplastics 2023 års statistik plus prognos för marknadsutvecklingen under tiden fram till år 2028.
bow

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup