Flexlink får internationellt designpris

PUBLICERAD: 15 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Användarvänlig och banbrytande design. Flexlink kammar hem prestigefyllt designpris för transportörplattform WLX .

Flexlinks transportörplattform WLX prisas internationellt för sin funktionella design.

Flexlink tilldelas pris för sin innovativa och hygieniska transportör anpassad till förpackning av livsmedel. Det handlar om det internationella designpriset IF design award. Juryn bakom priset består av sextio kända experter inom områdena design, industri och arkitektur.

– Att mottaga iF design award är ett erkännande till de funktioner och fördelar som vi har byggt in i designen, och en stor uppmuntran till vårt utvecklingsteam, säger Danny Parsons produktchef på Flexlink AB, som har sitt huvudsäte i Göteborg.

Transportörens hygieniska egenskaper följer EHEDG och 3-A designriktlinjer – avgörande för livsmedelsförädling och primärförpackningar. Fördelarna är bland annat att transportören är utformad så den enkelt och effektivt kan rengöras. Lämplig för miljöer där hygien står i fokus samt att den eliminerar hålrum och springor där patogener och föroreningar ofta fastnar. Genom att operatören med enkelhet kan rengöra banan genom integrerade enheter för lätta kedjelyft, så elimineras tunga lyft samtidigt som den ger god tillgänglighet till alla utrymmen.

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx