”Fler växlar från plast till kartong”

PUBLICERAD: 5 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Niclas Björkholtz, vd, och Per-Oscar Nilsson, sales manager, välkomnar kundernas vässade krav när det gäller hållbarhet. Foto: Anja Degerholm

Malmöföretaget Nordic Carton producerar en mängd olika förpackningslösningar för bland annat läkemedel, kosmetika, drycker, konfektyr samt hem och livsstil.

De ser ett ständigt ökande intresse för hållbara produkter.

– Vi märker att det är fler som växlar från plast till kartong. Kunderna har ett tydligt miljöfokus och ställer även högre krav på oss som producenter, vilket är bra, säger Niclas Björkholtz, vd för Nordic Carton, när vi möter honom på Scanpack.

Det mesta görs i huset, inte bara tryck, stansning och limning, utan även foliering, fönstring och prägling.

– Fler företag inser att förpackningen inte bara ska skydda produkten utan även är en del av varumärket och gör att den syns tydligt på hyllan, säger Niclas Björkholtz.

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x