Fisksoppor till mikron

PUBLICERAD: 19 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Abba Fisksoppa - low

Efter försäljningssuccén med Abba Middagsklart fortsätter Abba på den inslagna vägen. Nu lanseras Abba Fisksoppor, med enbart naturliga råvaror, färdiga att värma i mikro eller på spis. Målet? Att underlätta för svenskarna att äta mer fisk i vardagen.

Soppa är en omtyckt maträtt. Var fjärde svensk äter soppa minst en gång i veckan. Och fisksoppan står högt i kurs, inte minst på restauranger. Dessutom vet man att svenskarna gärna vill äta mer fisk; en önskan som stöds av kostråd från bland annat Livsmedelsverket. Men det kan vara svårt att hitta bra färdiga alternativ.

– Vi vet att fisksoppa är ett populärt val när vi lagar en extra god middag till helgen. Men fisksoppa är ju ett perfekt alternativ även i vardagen. Med Abba Fisksoppor kan vi erbjuda en god, mättande måltid med fina bitar av fisk eller skaldjur, rotsaker och grönsaker. Dessutom är det lätt att värma och äta direkt ur förpackningen, säger Cecilia Sajland, Marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Abba Fisksoppor lanseras i tre olika smaker:

  • Abba Fisksoppa Gräslök & vitt vin
    fina bitar lax och torsk med morot, gräslök och en skvätt citron
  • Abba Fisksoppa Tomat & vitt vin
    fina bitar lax och torsk med tomat, spenat och mustig räkfond
  • Abba Skaldjurssoppa Tomat & hummerfond
    fina mini-pilgrimsmusslor med soltorkad tomat och mustig hummerfond

Abba Fisksoppor (470 g) finns i butik från vecka 37. Ca-pris i butik är 39 kr för fisksoppa och 41 kr för skaldjurssoppa.

 

Senaste nytt

IKEM lanserar plastagenda där biomaterial tar plats

IKEM har lanserat en plastagenda med drygt 20 konkreta reformförslag som skyndar på omställningen till återvunnen och fossilfri råvara.
henrik-von-celsingx

Tredje generationen tar vid hos Polykemi Group när företaget säkrar framtiden

Vid årsskiftet 2025/2026 sker familjekoncernen Polykemi Groups nästa generationsskifte. Då är det dags för den tredje generationen att ta vid. Nuvarande VD Ola Hugoson och vice VD Lars Hugosson, söner till grundaren Hugo Jönsson, kommer båda att finnas kvar i koncernen.
1 Next generation of Polykemi Groupx

Stora Enso genomför organisationsförändringar

Stora Enso planerar att implementera en ny organisation med sju affärsområden för P&L-ansvar, vilket återspeglar vikten av kärnverksamheten inom förnybara förpackningar i affärsportföljen. Den nya, plattare och effektiviserade organisationen kommer att öka kundfokus, driva den operativa effektiviteten med ökad integration, minska komplexiteten och förbättra koncernens prestationskultur.
wellpapp-Stora-Ensox

Nu testkörs Norges nya plaståtervinningsanläggning

Testkörningar pågår just nu och hösten 2025 öppnar Tomra och Plastretur officiellt den första och enda nationella finsorteringsanläggningen för plastförpackningar i Norge. Anläggningen, som ligger i Holtskogen Business Park i Inre Østfold, kommer att heta Områ.
default

Läs vidare

Nya livsmedelsförpackningar från Plus Pack med åttiofem procent återvunnet material

Danska Plus Pack lanserar nu Cubus, ett cirkulärt och återvinningsbart livsmedelsförpackningssortiment som erbjuder flexibla förslutningsalternativ. Den nya serien förpackningar är återvinningsbara och effektiva för kalla måltider och snacks som frukt, nötter, sallader, tapas och yoghurt.
Cubus fælles_edit2x

Zetas matlagningsoljor kommer nu i vätskekartongförpackning

Zetas matlagningsoljor, Solrosolja och Rapsolja, kommer i en ny, lättare kartongförpackning med mindre plast och med antidroppfunktion.
Zeta-matlagningsolja-Tetra-Pak

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx