Firar hundra år

PUBLICERAD: 27 juni 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 Signode

Signode, med högt anseende inom utvecklandet av ”moderna” förpackningssystem, firar i år 100 år i branschen. Det är svårt att tänka sig en värld utan pall-lagring och distribution, men utvecklingen av det ursprungliga bandningssystemet från Signode, var revolutionerande och förändrade för all framtid det sätt på vilket gods förpackades, förvarades och transporterades.

I dag är Signode en av världens ledande leverantörer av stål- och plastband, tillsammans med maskiner och handverktyg. Företaget är det ledande varumärket inom världens mest krävande förpackningsindustrier, såsom wellindustrin, tegel- och byggnads-industrin, stål och aluminium industrin, sågverks- och träbearbetningsindustrin, flask- och burkproduktion, samt logistik och distribution.

Det ursprungliga Signode Company grundades 1913 i Chicago, USA av uppfinnarna, Ellsworth E. Flora och hans partner J. Fremont Murphy, och gick då under namnet ”The Seal and Fastener Company”.

1916 togs namnet Signode från latinets ”Signus” eller ”försluten knut”. Företaget gick in i en period av framgångsrik tillväxt genom utvecklingen av innovativa och än mer effektiva förpacknings lösningar. 1986, 70 år senare köptes av ITW (Illinois Tool Works), och blev integrerade i ITW’s växande Packaging Systems Division.

Läs vidare

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Trioworld fortsätter förvärvsresan

Trioworld förvärvar ytterligare en brittisk aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet.
Andreas-Malmberg2

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx