Firar 60 år i Kina

PUBLICERAD: 11 december 2013
UPPDATERAD: 11 december

Metsä Board firar att det är 60 år sedan det första försäljningskontoret öppnades i Beijing i Kina år 1953. De första exportaffärerna till Kina skedde dock redan år 1923. Idag har Metsä Board två försäljningskontor i Kina, ett i Hong Kong och ett i Shanghai.

– Kina är en viktig marknad för oss och vi det känns bra att vi i år firar detta jubileum med våra kunder och partners, säger Mikko Helander, koncernchef Metsä Board, i en kommentar. Vi avser att öka vår försäljning av falskartong och liner i Kina, liksom i andra länder i regionen.

Hörnstenarna i Metsä Boards strategi är produkter av hög kvalitet och tillverkade av färskfiber, kunskapen om fibern och dess utnyttjande samt att produkterna uteslutande tillverkas av egna massakvaliteter. Dessutom är den miljömässiga hållbarheten alltid viktig.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx