Firade tio år i Kina

PUBLICERAD: 17 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Polykemi Kina firar 10 år bild 2

Redan 2005 startade Polykemi upp sin helägda verksamhet i Kina. Fabriken startades upp 2007 och ligger i Kunshan i Jiangsu-provinsen en bit utanför Shanghai.

– Nu har vi också byggt ut fabriken med ytterligare 7000kvm. Med de nya investeringarna kan vi mer än fördubbla vår nuvarande kapacitet på 9 500 ton, berättar Magnus Lindahl, som är VD på Polykemi Compound i Kina.

Polykemi startade sin verksamhet i Kina för att först och främst kunna tillgodose Polykemis redan befintliga kunder som valt att flytta ut verksamhet till Kina.

– Vårt koncept är att kunna ge våra kunder i Asien samma material som Polykemi tillverkar i Ystad. Våra slutkunder i Kina motsvarar till stor del de slutkunder vi levererar till i Europa och med material från vår fabrik i Ystad. Mycket handlar även i Kina om fordonstillverkare men också inom ett stort antal andra segment. Dessutom har vi funnit helt nya kunder i Asien, berättar Magnus Lindahl.

Polykemis 10-årsfirande i Kina blev också en härlig fest med humanitära förtecken.

– Självklart är det en stor händelse för ett företag att fira sitt 10-års jubileum, och speciellt för oss i Kina, där vi hade chansen att visa att vi växt och blivit stora sedan etableringen. Generellt i Kina, är det viktigt att man visar de affärspartners man har, visar att man är framgångsrik.

Polykemi Kina arrangerade därför en kombinerad Jubileums -och Invigningsfest av den nya fabriksbyggnad. Sammanlagt hade omkring 250 gäster samlats.

– Gästerna bjöds på tal från företagsledningen och från representanter från den lokala regeringen i Kunshan. Därefter fabriksvisning och mat. Allt detta i grandios stil, berättar Magnus Lindahl

Detta var också ett tillfälle att informera om Polykemi Kinas CSR arbete. Polykemi sponsrar barn till migrantarbetare som inte har råd att betala skolgången för sina barn, samt bedriver undervisning i Engelska på denna skola. Som tack för detta ville skolan gärna också vara med på jubileumet och de bjöd på två bejublade framträdanden.

Den nya fabriken ligger precis bredvid den äldre. Polykemi Kina har nu en väldigt stor fördel av att kunna dela installationer och utrustning. Den äldre fabriken är 4 500 kvm stor, och den nya byggnaden är 7 000 kvm stor. I den nya fabriken är det dels planerat för produktion av compounds, men ger också företaget välbehövlig plats för lagerhållning av färdigvara. I och med att volymen växer behöver Polykemi Kina ,precis som i Sverige, kunna lagerhålla material för företagets kunder.

– Detta ses som en stor fördel från våra kunder inom bilindustrin. Vidare så ger det oss en trygghet och flexibilitet inför framtida satsningar. I den äldre fabriken har vi en produktionskapacitet på ca 9 500 ton/år, och med den nya fabriken så har vi möjlighet till att mer än dubblera denna siffra, understryker Magnus Lindahl

I och med denna nya fabrik har Polykemi Kina möjlighet att satsa än mer på det material som dotterbolaget Scanfill säljer och som är riktat direkt mot förpackningsindustrin. I den nya fabriken kommer en speciell avdelning att byggas upp där detta material kan vidareförädlas i en renrumsmiljö.

– Vi har många potentiella kunder inom livsmedelsförpackningar, men då måste vi internt ha en infrastruktur som gör det möjligt att kunna producera enligt kundens krav. Med den nya fabriken har vi nu större möjlighet att dela på tillverkningen av Polykemis traditionella material och Scanfills. Arbetet med att marknadsföra Scanfills material i Kina fortsätter, och förhoppningen är att under 2016 kunna presentera positiva nyheter angående detta. Vidare tror jag att Scanfills satsning på Bio-material, kommer att kunna öppna dörrar för oss i Japan och Korea, avslöjar Magnus Lindahl.

Kinas ekonomi spås bli något mindre expansiv underkommande år. Oroar ni er för detta inom Polykemikoncernen.

– Jag ser mycket ljust på framtiden för oss i Kina. I en marknad där de flesta av våra konkurrenter minskar sin försäljning och och dessutom drar ner på tillverkningen, kommer vi de kommande åren att lägga större budgetar än vad vi gjort tidigare.

– Vi ser en intressant trend i att de inhemska biltillverkarna nu också går mot högre kvalitet på bilarna. Detta innebär att vi nu har goda möjligheter att börja leverera till dessa. Överhuvudtaget ser jag att kvalitetskraven på inhemska produkter har ökat. Detta ger oss en större möjlighet att konkurrera om större volymer gentemot Kinesiska varumärkesägare, avslutar Magnus Lindahl som nu firat 10 år i Kina med stor expansion!

 

Polykemi Kina 10 år  bild 1

Magnus Lindahl, VD Polykemi Kina, tv tillsammans med delägaren och svenske VD:n Ola Hugoson.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}