Finsk flexotryckare får erkännande

PUBLICERAD: 4 september 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Marko Valkamo, Produktions- och utvecklingsdirektör, Marvaco Oy, Ville Riitahaara, Prepresschef, Westpak Oy Ab, Jonas Skuthälla, Verkställande Direktör, Westpak Oy Ab, Vesa Mäkilä, Prepresspecialist, Westpak Oy Ab, Tomi Havia, Kundservicechef, Marvaco Oy, Tapio Alanko, Kundservicechef, Marvaco Oy.

Finska flexotryckaren Westpak får EGP-certifiering för sitt genomförande av en modern produktionsprocess.

Utmärkelsen erkänner Westpaks genomförande av en modern produktionsprocess. De är en finsk tillverkare av högkvalitativa förpackningar med flexotryck var det första nordiska tryckeriet som implementerade EGP (Expanded Gamut Printing) under 2015. EGP-certifieringen är sprunget ur  Marvaco och dess amerikanska partnerföretag CSW införande av utökat färgomfång för förpackningstryck, vilket sedermera har avancerat till steget att tilldela partnerskapsintyg till tryckeriföretag.

Ville Riitahaara, prepresschef på Westpak Oy Ab.

Westpak får certifikatet för sin höga kvalitet och utmärkta processeffektivitet för tryck gjorda under de senaste två åren, och det verifierar att förpackningstryck som utförts med EGP-tekniken har varit utmärkta, i tryck efter tryck, skriver Marvaco i ett pressmeddelande.

Enligt Marvaco möjliggör EGP-tekniken ett högkvalitativt, effektivt, och mer produktivt tryck av förpackningar utan behov av dekorfärger. Förutsägbara och exakta varumärkesfärger implementeras med digitalt assisterad färgblandning.

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx